Zagrebačka izletišta Sljeme – Samobor

Izletište Zeleni put
Moslavačko Izletište Lukač Ako razmišljate gdje bi ste željeli provesti ugodne trenutke uz domaću hranu i napitke čekamo vas u domu obitelji Lukač, daleko od svakodnevne vreve i stresa, u skladu prirode, kultiviranog krajolika i čovjeka te prave oaze mira.

Izletište Polovanec
Prva klet do Jelačić placa! Prigorje je selo u gradu. Selo koje gradu može ponuditiupravo ono što mu nedostaje – mir i prirodu.

Odranski ribič
Odranski ribič je restoran s bogatom 50 godišnjom tradicijom udaljen svega 10km od Velike Gorice, a 25km od centra Zagreba.

Izletište Gogo
izletište GOGO nalazi se u blizini Samobora, u naselju Slani Dol, na 480 m nadmorske visine.

Izletište Ključić Brdo
Izletište Ključić Brdo obitelji Matković smješteno je na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih Gorica i jedno je od nabližih turističko rekreacijskih centara.

Izletište Kraljev vrh
Izletište Kraljev Vrh nalazi se podno Sljemena, okružen netaknutom prirodom i šumom starom nekoliko stoljeća.

Seosko gospodarstvo Ciban
Na području zvanom RAJ nalazi se čarobna ladanjska kuća, poznata kao Malešićev his, sagrađena 1855, restaurirana 2006. i 2007.

Krčma Boltina hiža
U pravom domaćinskom ugođaju gdje je gostoljublje sviju odlika koja oduševljava, naručite za početak nešto malo, ali dobro, pa dok se ostalo, jedno bolje od drugoga, pripremi, izađite i divite se.

Slavagora – Seosko gospodarstvo obitelji Kuzmanić
U restoranu Seoskog obiteljskog gospodarstva Slavagora može se uživati u tradicionalnim hrvatskim jelima i piću proizvedenom u vlastitom podrumu: vino Graševina, Cviček, Portugizec, sok od bazge i kupine, rakija od borovnice, viljamovka, medica, dunja.

Vinska kuća Jana
U tom pitoresknom kraju, na obroncima Samoborskog gorja i Plešivice, podno najvišeg vrha Japetića (870 m), smjestio se restoran-izletište obitelji Petrović i Rožić – Klet Jana.

Seosko domaćinstvo Matezović – Izletište
Naše izletište smješteno je na istočnom dijelu Zagrebačke županije, u prirodnoj idili okruženo šumovitim brežuljcima unutar kojeg se nalaze tri drvene tradicionalne kuće s pripadajućim terasama i pogledom na jezera, dvije vanjske otvorene sjenice, izgrađenom šetnicom kroz košnje drveća s klupama za odmor, dječje igralište i tri prekrasna ribnjaka za sportski ribolov.

Planinarski dom Glavica
PD Glavica nalazi se na visini od 420 metara nadmorske visine u zapadnom dijelu Parka Prirode Medvednica.

Planinarski dom Vodice, Žumberak
Dom je otvoren svake subote i nedjelje te blagdanom u razdoblju od 01.04. do 30.10. u tekućoj godini od 10,00 do 17,00 sati.

Izletište i restoran Rozmar
Izletište Kraljev Vrh nalazi se u prekrsanoj podsljemenskoj zoni oko 30 km od Zagreba.

Klet Bunčić
Klet je smještena usred slikovitog i pitomog Martin Brega, svega dvadesetak kilometara od centra metropole, usred prelijepih vinograda podno drevne crkve Sv. Martina iz 1209. godine.

Športsko Rekreacioni Centar Petek
Športsko rekreacioni centar sa pripadajućim športskim sadržajima, otvorenim bazenima, dječjim igralištem, restaurantom Garfield i vanjskom terasom.

Vinska kuća Jana
U tom pitoresknom kraju, na obroncima Samoborskog gorja i Plešivice, podno najvišeg vrha Japetića (870 m), smjestio se restoran-izletište obitelji Petrović i Rožić – Klet Jana.

Seoski turizam Kezele
Seosko gospodarstvo obitelji Kezele nalazi se na rubu brežuljaste i pitome šume Marče, u regiji Moslavini, na samo 40 minuta vožnje od Zagreba.

Ladanjski raj
Izletište Ladanjski Raj smješteno je u Mariji Gorici, mjestašcu svega dvadesetak kilometara udaljenom od Zagreba.

Dva potoka
U prekrasnom zagorskom ambijentu, tridesetak kilometara od Zagreba, nalazi se obiteljsko izletište-restoran Dva potoka.

Biopark Divlje vode
Bio park Divlje Vode dio je parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje koji je zbog svoje prekrasne prirode osnovan 1999.

zagrebački memento, foto kolekcionar.net