Skip to content

Evo kako se u novogodišnjoj noći slavilo u svjetskim metropolama

Pogledajte kako se u novogodišnjoj noći slavilo u metropolama diljem svijeta

Njujorčani su uz kišu koja nije pokvarila raspoloženje dočekali 2019. na Times squareu odbrojavajući tradicionalno spuštanje kristalne kugle posvećeno ove godine stradanjima novinara, a prije toga milijuni Europljana u europskim su prijestolnicama uz raskošne vatromete obilježili dolazak nove godine, prenose svjetske agencije.

Uz snažne mjere sigurnosti i kontrole provođene satima prije dočeka, proslave u najvećim svjetskim gradovima protekle su bez incidenata. Njujorčani unatoč kiši nisu smjeli na Times square unijeti kišobrane, a i u drugim gradovima bilo je zabranjeno unošenje predmeta poput staklenih boca ili pirotehnike.

Parižani su 2019. dočekali na prepunim Elizejskim poljanama uz vatromet organiziran uz Slavoluk pobjede dok u drugim dijelovima grada pirotehnika nije bila dozvoljena.

Tijekom svjetlosnog showa na Slavoluku pobjede ispisana su imena francuskih nogometnih reprezentativaca koji su pobijedili ove godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Širom Pariza bilo je raspoređeno oko 12.000 policajaca a širom zemlje 147.000 ljudi, prema podacima ministarstva unutarnjih poslova.

Uz opasnost od terorističkih napada francuska policija ove je godine bila suočena i s izazovom najavljenih prosvjeda žutih prsluka na Elizejskim poljanama protiv francuskog predsjednika Emanuela Macrona koji su proteklih tjedana bili nasilni, no doček je protekao mirno.