Skip to content

Glasnogovornik Svete Stolice Greg Burke podnio ostavku

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke i njegova zamjenica Paloma Garcia Ovejero podnijeli su ostavke na svoje dužnosti, objavila je u ponedjeljak 31. prosinca Sveta Stolica.

Nakon nenadane ostavke vodstva Tiskovnog ureda, papa Franjo imenovao je privremenog voditelja (ad interim) te službe, javio je Kathpress. Riječ je o koordinatoru za društvene medije pri Dikasteriju za komunikaciju Svete Stolice, 44-godišnjem talijanskom novinaru Alessandru Gisottiju. IKA, FOTO: VATICAN NEWS

Alessandro Gisotti imenovan privremenim ravnateljem Tiskovnog ureda Svete Stolice

Alessandro Gisotti imenovan je 31. prosinca privremenim ravnateljem Tiskovnog ureda Svete Stolice nakon što je papa Franjo prihvatio ostavku Grega Burkea i Palome Garcíe Ovejero, ravnatelja i zamjenice ravnatelja vatikanskog tiskovnog ureda.

Alessandro Gisotti rođen je u Rimu prije 44 godine, oženjen je i ima dvoje djece. Do sada je bio koordinator za društvene medije pri Dikasteriju za komunikaciju, objavio je Vatican News u programu na engleskom jeziku.
Alessandro Gisotti je profesionalni novinar. Diplomirao je političke znanosti na rimskom sveučilištu „La Sapienza“ 1999. godine. Postao je zamjenik glavnog urednika na Vatikanskom radiju, gdje je počeo raditi 2000. godine. Između ostalog, pratio je aktivnosti posljednjih triju papa u Rimu i na raznim međunarodnim apostolskim putovanjima.
Predavao je novinarstvo na institutu Družbe Isusove Maximus u Rimu, te teorije i tehnike novinarstva na Papinskom lateranskom sveučilištu. Napisao je nekoliko članaka i eseja o crkvenim komunikacijama, uključujući „Dekalog dobrog komunikatora prema papi Franji“, objavljen 2016. godine s predgovorom kardinala Luisa Antonia Taglea, manilskog nadbiskupa.

mala retrospektiva
Kardinal Pietro Parolin predslavio Svetu Misu u bogoslužnom prostoru bl. A. Stepinca
Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin predslavio je Svetu Misu u...12th May 2022
Papa: Ovaj "divlji" svijet treba preobraziti u čovječniji
U videoporuci povodom 70. obljetnice ustanovljenja Pokreta za bolji svijet, pap...11th Feb 2022