Iako su Englezi ostali vjerni tradicionalnom, kaloričnom doručku, postoje i laganije varijante tako da se s jajima, slaninom ili kobasicama kombiniraju zobene pahuljice, jogurt i voće

Priprema
U tavi na zagrijanoj žlici ulja popecite kobasice, a zatim ploške pancete.
Na istoj masnoći popirjajte gljive, a zatim kratko i male rajčice.
Na preostaloj žlici ulja ispecite jaje na oko, a tost popecite u tosteru ili u tavi bez masnoće.
Na tanjur posložite toplu kobasicu, pancetu, pečeno jaje, šampinjone, male rajčice i žlicu ocijeđenog graha.
Posluživanje: Poslužite s tostom premazanim maslacem i čašom soka.

Savjet: Englezi vrlo često jedu grah kako je opisano u receptu, ali vrlo često jedu i zapečeni grah.

Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost 1149 kcal / 4.803 kJ
Masti 86,95 g
Ugljikohidrati 61,30 g
Vlakna 4,22 g
Bjelančevine 33,17 g
Sol 5,18 g
Vitamin A 2.100,04 μg
Vitamin D 111,28 μg
Vitamin C 100,55 mg
Niacin 13,35 mg
Kalij 1.183,89 mg
Kalcij 159,11 mg
Fosfor 388,30 mg

Sastojci
1 kobasica
4 tanke kriškePancete Podravka
3 šampinjona
3 cherry rajčice
1 jaje
1 žlicaSmeđeg graha konzerviranog Podravka
2 žlice ulja za pečenje

Za posluživanje
2 ploške tosta
20 g maslaca
150 ml soka od breskve

podravka.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.