Povodom šezdeset osme godišnjice od osnutka ULUPUH-a, ULUPUH pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba dodjeljuje Nagradu ULUPUH-a za životno djelo, Nagradu za najbolji izložbeni i izdavački projekt u 2018. godini te Nagradu za najboljeg mladog umjetnika

Umjetnički savjet ULUPUH-a je odlučio a Upravni odbor ULUPUH-a potvrdio kako slijedi:

– Nagrada za životno djelo dodjeljuje se Dragi Turini, scenografu

– Nagrada za najbolji izložbeni projekt dodjeljuje se projektu „Mare Modul – keramička staništa za podmorje“

– Nagrada za najbolji izdavački projekt dodjeljuje se monografiji „Vanda Pavelić Weinert“

– Nagrada za najboljeg mladog umjetnika dodjeljuje se Barbari Vujanović, povjesničarki umjetnosti, višoj kustosici Atelijera Meštrović u Zagrebu

Pored dodjele nagrada uručit će se pohvala za najbolju samostalnu izložbu „Blockhead: Disoriented Series“ autoru Marku Zubaku.

ULUPUH-ovo priznanje za poseban doprinos ugledu udruge ove će se godine uručiti Višnji Slavica Gabout (likovnoj kritičarki i kustosici brojnih projekata Udruge), a počasnim članovima proglasit će se Marko Zubak (multimedijalni umjetnik, nagrađivani autor papertoysa), Zdenko Tonković (povjesničar umjetnosti, autor brojnih monografija te važnih problemskih, monografskih i retrospektivnih izložbi) te Miroslav Arbutina Arbe (fotograf, osnivač i predsjednik Foto klub Siscia obscura u Sisku, voditelj foto galerije Siscia obscura).

Nagrade će se uručiti na prigodnoj svečanosti u petak, 28. prosinca u 13 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu (Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).