Svijet je ljepši kroz ružičaste naočale, a još je ukusniji s ružičastim namazom od majoneze i cikle

Šarenilo na stolu uvijek mami poglede, a majonezni namaz s ciklom sasvim sigurno će iznenaditi brojne gurmane. Namaz poslužite u posudici ili na krekerima, odlično će izgledati serviran i na listu obične salate zbog kontrasta koji stvara zahvaljujući svojoj ružičastoj boji.

Upute za pripremu:
Dobro operite ciklu i kuhajte je cijelu sve dok skroz ne omekša.
Isjeckajte peršin i mladi luk na što sitnije komadiće.
Ogulite koru kuhane cikle i ostavite je da se ohladi.
Hladnu kuhanu ciklu možete usitniti na više načina, zavisno kakvu strukturu namaza želite. Možete je naribati, isjeckati nožem ili izmiksati u blenderu. Mi smo je naribali.
U dublju posudu u koju ste prethodno naribali ciklu dodajte isjeckani peršin i mladi luk te smjesu promješajte drvenom kuhačom.
Smjesi dodajte crvenu papriku, sušeni mljeveni korijander, crni papar i sol. Dobro promiješajte.
Zatim dodajte majonezu i pasiranu rajčicu i ponovo dobro promiješajte sve zajedno.
Ukoliko želite dobiti gušći namaz možete sastojcima dodati zdrobljeni kuhani slanutak.
Namaz prije posluživanja ohladite u hladnjaku.

Sastojci:
1 kg cikle
120 g Zvijezda delikates majoneze
60 g peršina
100 g mladog luka
50 ml Zvijezda Passata pasirane rajčice
Ravna žlicica crvene paprike
Ravna žlicica sušenog mljevenog korijandera
2/3 žlicice crnog papra
Sol po želji i ukusu

Autor Zvijezda

Leave a Reply

Your email address will not be published.