Spomen izložba Jurici Vargi

U Autorskom atelieru Živka Toplaka u Varaždinu, svečano otvorena izložba slika posvećena varaždinskom slikaru Jurici Vargi

Ovom spomen izložbom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu, Udruge prijatelja dvorca Maruševca i Likovnog udruženja Varaždin željela se odati počast Jurici Vargi, osebujnom i plodnom slikaru, ˝dvorskom slikaru dvorca Maruševca˝, likovnom animatoru i dobitniku županijske Nagrade za životno djelo, koji nas je prije točno 10 godina napustio nakon punih 40 godina bogatog likovnog djelovanja.

Prisutnima su se, u ime organizatora, lijepim i dirljivim riječima obratili g. Dražen Pavlović, mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica te mr. sc. Ernest Fišer, koji je ujedno i autor predgovora u katalogu.

Izložbi su, uz mnoštvo uzvanika i ljubitelja likovne umjetnosti nazočili i sinovi pokojnog slikara, Igor i Miljenko Varga, na čiji je poticaj izložba i pripremana.

Ova izložba donosi pred likovnu javnost 20 radova Jurice Varge, mahom ulja na platnu, nastalih u periodu od 1989. do 2008. godine te se sljedećih desetak dana može pogledati u zgradi MERCATOR – KONZUM centra u ulici Gustava Krkleca 1a/ I kat.

Koraljka Rajn