Razgovaramo s Vitoldom Koširom članom CRY BABIES

CRY BABIES dobitnici su ovogodišnje Fenderove nagrade za najbolji klupski bend koju dodjeljuje Mega muzika

Što je tajna Vašeg uspjeha?
-Žestoki smo i beskrupulozni u svojim obradama. Duhoviti i zabavni, teški i mračni. Sviramo zajedno 20 godina. Ogoljujemo pjesme do njihove srži i gradimo iznova, bježimo od svake vste dekorativne glazbe. Sviramo za sebe i to publika rado dijeli s nama u intimi i mraku zagrebačkih klubova.
Imamo 20.godišnji kontinuitet pomaknutog promišljanja aranžmana teksta i glazbe. Uz žestoke nastupe to je temelj naše reputacije jednog od najboljih zagrebačkih cover-bendova.

Najpopularnije pjesme?
– “Pamtim samo sretne dane” tipičan je naš drski, domišljati i zabavni cover pjesme u originalu izvedene od Gabi Novak. Praćen spotom u režiji Igora Mirkovića poharao je sve radijske top-liste i dalje živi na televizijskim ekranima. “Zarjavele trobente” oživljene spotom iz radionice Tomislava Povića popele su se na vrh slovenskih top-lista.
CD “CRY BABIES LIVE IN SAX!” objavili smo 2005. i rasprodan je u kompletnoj nakladi.
“On me voli na svoj način” Arsena Dedića snimili smo 2011.g a Vanja Sviličić Juranić nam je snimila i režirala fenomenalno duhovit spot. U samo 2 minute prošetali smo kroz 3 glazbena stila i otplovili u vrijeme vinila, gramofona i singlica. Singl “Ljubav se ne trži” objavila nam je Croatia records. Poznatu međimursku narodnu pjesmu odjenuli smo u rokersko ruho.
Gonzo nam je osmislio prelijepi spot za Bajaginu pjesmu “S druge strane” i uhvatio našu viziju teksta koji ekvilibrira između duboke romantike i somnabulnog urbanog horrora.

Osobito njegujete nastupe uživo.
-Sve ove godine redovito nastupamo u zagrebačkom klubu SAX! od samog njegovog osnutka. Gostovali smo na filmskim festivalima u Motovunu, Puli, na “Porinu” u Osijeku, te eventima za mnoge velike tvrtke u Hrvatskoj. Uživo smo svirali na radijskim i televizijskim glazbenim emisijama. Osobno sam najponosniji na koncert u klubu Vinyl kojeg je u izravno u cijelosti prenio Radio 101.

Što moramo znati o nagradi?
-MEGA MUZIKA NAGRADA pod pokroviteljstvom Fendera, ove godine po 15-ti jubilarni put, prepoznaje vrsne glazbenike koji svojim radom i doprinosom zaslužuju priznanje – kaže Adonis Dokuzović, voditelj Mega Muzike i legendarni zagrebački bubnjar.

Miroslav Pelikan