Skip to content

Rally Show Santa Domenica 2018. / Foto!

Rally Show Santa Domenica je najveći i najposjećeniji rally show event u ovom dijelu Europe

Foto: Miroslav Vajdić

Na šodericama u Savršćaku pokraj Svete Nedelje na ukupno četiri brzinska ispita, a u konkurenciji 107 prijavljenih posada najbolje su se snašli Austrijanci Simon Wagner i Gerald Winter u Škodi Fabiji R5. Njihove spektakularne vožnje na mokrom makadamu nisu odavale dojam da su na takvoj podlozi i RSSD-u prvi puta. Simon Wagner je na proglašenju pobjednika, oduševljen atmosferom koja vlada na RSSD-u, najavio svoj dolazak i na jubilarno, deseto izdanje Rally Showa Santa Domenica!

Deveti RSSD-a tradicionalizirao je Shakedown, koji se održao na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji, te su posade s najboljim rezultatima ostvarenim na službenom treningu izabrale svoju startnu poziciju za samu utrku. Nakon zanimljivog i taktičnog biranja startnih pozicija uslijedio je Ceremonijalni start. Svaka posada predstavila se prelaskom preko rampe nekoliko tisuća okupljenih gledatelja na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, a jedan natjecatelj odabrao je startnu rampu Rally Showa Santa Domenica za mjesto na kojem će zaprositi svoju buduću suprugu. Želimo im svu sreću u zajedničkom životu i još mnogo zajedničkih dolazaka na RSSD!

Uz pobjednike u ukupnom poretku, zapažene rezultate ostvarile su uvijek brojne mađarske posade, a od hrvatskih predstavnika Juraj Šebalj i Ivan Pogačić u svom Hyundaiu i20 R5 stigli su do izvrsnog 6. mjesta. Iza njih smjestio se prošlogodišnji pobjednik, Péter Ranga, koji se pak obećao vratiti po pobjedu. I mnogi drugi su se imali priliku popeti na pobjedničko prijestolje, jer su po tri najbolje posade iz svake od 4 klase te 5 Trophy kategorije nagrađene bogatim nagradama naših sponzora!

Ove godine RSSD okupio je čak 23 suvozačice i 2 vozačice, koje su nagrađivane u posebnoj kategoriji, CO-DRIVER LADIES TROPHY.

37 posada stiglo je samo iz Mađarske, a na listi prijava su im se pridružile i ekipe iz Švedske, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Bugarske, Češke, Velike Britanije i Walesa. Uz posade su stigli i njihovi prateći timovi te navijači, a medijski predstavnici stigli su iz čak 8 zemalja Europe. Procjenjuje se da je Rally Show Santa Domenica ove godine posjetilo preko 10.000 gostiju!

Konačni rezultati vožnji i ukupni poredak dostupni su na: http://rallysantadomenica.com/results/2018/ss_leg1.htm

Vidimo se na 10. Rally Showu Santa Domenica!