Dobitnik Zlatne palme, norveški pisac i redatelj Bobbie Peers

Treći nastavak književnoga hita nagrađenog prestižnom nagradom Parents’ Choice Award!
Norveška inačica Harryja Pottera!
Bobbie Peers  – U SLUŽBI ORBULATORA

Kada Big Ben u Londonu najednom prestane otkucavati, William Wenton zna  da će se dogoditi nešto veliko i sudbonosno. I u pravu je: iznenada se odnekud pojavi tajanstveni lik koji sebe naziva Agent orbulatora. Njegovo pojavljivanje označava početak novih vrtoglavih avantura za Williama i njegovu najbolju prijateljicu Isciju i suočavanje s novim pogibeljnim opasnostima. Što želi taj Agent orbulatora od Williama, i što je to uopće orbulator?

Mračne tajne i šifre koje je naizgled nemoguće razbiti ispunjavaju stranice trećega dijela trilogije o Williamu Wentonu – dječaku s čudesnom sposobnošću razbijanja šifri, u čijem se tijelu nalazi inteligentni metal luridij.

Trilogija o Williamu Wentonu prepoznata je kao štivo u kojemu će jednako uživati djeca diljem svijeta, a osim brojnih nagrada u Norveškoj (prestižna nagrada za dječju književnost Ark’s Children Book Award, Dječji roman godine), prva knjiga, Kradljivac luridija, dobila je i ugledno američko priznanje Parents’ Choice Award, koje dodjeljuje američka neprofitna organizacija sastavljena od odgajatelja, znanstvenika, umjetnika, knjižničara, roditelja i djece, a nagrađuje se izvrsnost proizvoda namijenjenih djeci – od igračaka, glazbe, časopisa i softvera do knjiga.

Bobbie Peers stvorio je zabavan i fascinantan univerzum u pustolovnim nastavcima za djecu, koji se kreće brzinom od 110 kilometara na sat. Urnebesno najzabavnija mješavina komedije, znanstvene fantastike i akcijske avanture koju sam pročitao zadnjih godina.
Verdens Gang, Norveška

Bobbie Peers piše tako kinematografski, na način koji je akcijski usmjeren i tako opipljiv i vizualan da skoro vidiš film koji se odigrava pred tvojim očima dok čitaš. William Wenton je, bez svake sumnje, najbliži norveškoj inačici Harryja Pottera.
Bok 365, Norveška

Bobbie Peers (1974.), norveški filmski scenarist i redatelj, ostavio je traga u povijesti norveškoga filma osvojivši 2006. godine Zlatnu palmu za scenarij i režiju filma Sniffer. Godine 2015. Peers debitira kao autor za djecu avanturističkim romanom Kradljivac luridija, prvim dijelom serije o dvanaestogodišnjem razbijaču šifri Williamu Wentonu. Knjiga je 2015. osvojila uglednu norvešku nagradu za dječju književnost, a 2016. proglašena je knjigom godine u Norveškoj. Prema tom uzbudljivom i napetom romanu za djecu uskoro će biti snimljen i film.

Područje: književnost za djecu i mlade
ISBN (meki): 978-953-355-190-6
ISBN (tvrdi): 978-953-355-191-3
Biblioteka: SMS
Izdavač: Naklada LJEVAK
Godina: lipanj 2018.
Broj stranica: 208
Format: 13,4 x 21,5 cm
Uvez: meki = 109 kn; tvrdi= 139 kn
UDK= 821.113.5-93-31=163.42
821.113.5-31=163.42
Urednica: Nives Tomašević
S norveškoga preveo: Munib Delalić