Skip to content

TEA IVKOVIĆ – NOTHING IS PERSONAL

Kada je riječ o memoriji, ona s vremenom postaje mješavina imaginacije, uspomena i drugačijeg dojma od onog nekadašnjeg. Pomoću definicija ili mimo njih, nikad uistinu ne možemo biti sigurni jesmo li zarobljeni ili slobodni.

U utorak, 6. studenog 2018. u 19.00 sati u Galeriji Karas (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnice Tee Ivković pod nazivom Nothing is personal.

“Rad se sastoji od nakupine fotografija u layerima koji tvore novu realnost, prožetu memorijama različitih situacija i perspektiva autorskih fotografija, nasumično izabranih iz gomile foldera uspomena. Realnost određenog trenutka možemo osjetiti tek u tom istom trenutku, a ono što kasnije ostaje tek je nakupina sjećanja koju, prolaskom vremena, više nitko ne može u potpunosti točno opisati jer ne postoji ništa osim sadašnjosti. Rad se zove „Nothing is Personal“ jer postupci i sve one „naslage“ koje čine čovjeka tijekom vremena budu vidljive tek u njegovom ponašanju – gestikularnom i podsvjesnom.

Opis riječima i definicijom, kako rada, tako i određene osobe, pokušava rad ili pak čovjekov karakter, približiti nekom tumačenju, ali ga istodobno ograničava, zatvara u ćeliju i pokušava kontrolirati. Kada je riječ o memoriji, ona s vremenom postaje mješavina imaginacije, uspomena i drugačijeg dojma od onog nekadašnjeg. Pomoću definicija ili mimo njih, nikad uistinu ne možemo biti sigurni jesmo li zarobljeni ili slobodni.”

Tea Ivković