Boris Štok oduševio na promociji albuma “Ispod kože”

Gotovo puna zagrebačka Tvornica kulture prošlog je petka još jednom pokazala kako je Štokova odluka da krene u solističke glazbene vode bila jako dobra odluka

Na krilima prvog samostalnog albuma “Ispod kože”, objavljenog 1. listopada, Boris Štok je sa svojim bendom, u nešto manje od 120 minuta, “zapalio“ pozornicu i sve prisutne. Pozitivna energija, nova Borisova glazbena estetika i visoki profesionalizam mogao se osjetiti u svakom trenutku koncerta.

Kako je koncert održan u svrhu promocije albuma, Boris je, nakon otvarajuće “Jeka”, izveo sve dosadašnje uspješnice s albuma kao što su naslovna pjesma “Ispod kože“ te “Kao mi“, “Baby Baby“, ali i najnoviji singl “Dodiri“. Te su se večeri mogle čuti i pjesme objavljene na EP izdanju “Puls“ – “Ove misli“, “Tišina“, kao i obrada pjesme kultnog riječkog dvojca Denis & Denis “Voli me još ovu noć“, tijekom čije je izvedbe Boris zakoračio spretno u društvo svojih obožavatelja. I ljubitelji Borisovog zvuka iz vremena sastava Quasarr došli su te večeri na svoje. Plesalo se i pjevalo na sav glas uz hitove “Ti“, “Arpeggio“, “Iluzije“, “Sjene“ i “Propaganda“, no vrhunac koncerta dogodio se kada se na pozornici pojavila jedinstvena Josipa Lisac izvodivši s Borisom “Ljubav“, pjesmu nagrađenu Porinom za najbolju vokalnu suradnju. Uz Josipu, gosti koncerta bili su i sjajni dečki iz grupe Chui, koji su sve prisutne podsjetili na pjesmu koju je kritika već uvrstila u društvo najboljih ostvarenja ove godine – “Pogledaj“.

Koncert je završio jednako zapanjujuće kako nas je i predgrupa The Siids (projekt Stanislava Grdakovića i Darka Terlevića) uvela u središnji dio večeri, nastup Borisa Štoka. Naime, zadnje minute koncerta bile su posvećene legendarnom Davidu Bowieu kroz akustičnu i intimnu Štokovu izvedbu pjesme “Space Oddity“.

Zagreb je prošlog petka u novouređenoj Tvornici kulture doživio glazbenu ekstazu, prezentaciju dobrog ukusa, uvjerljivu i neiscrpnu energiju te vrhunsku proslavu lansiranja albuma “Ispod kože“. Publika na Borisovom domaćem terenu, u Rijeci, imat će ga priliku slušati 23. studenog u Pogonu kulture.

snimila Emanuela Tomino