PLATFORM – plesni duet u intimnom formatu

Gostovanje FACT/SF iz San Francisca u Zagrebačkom plesnom centru

Zagrebački plesni centar ugostiti će 03. studenog u 20 sati predstavu Platform autora i izvođača Charles Slender White i Diane Burns (FACT/SF Dance Company, San Francisco, SAD)

Ovaj plesni duet nastao je po narudžbi ODC teatra, San Francisco, a nadahnut je istoimenim albumom Holly Herndon iz 2015. godine. Istražuje odnos između ljudi, digitalnih prostora koje zauzimaju te odnos prema homogenosti koja nastaje iz komunikacije u takozvanim jekosobama.

Charles Slender White započeo je svoju karijeru u Provincial Dances Theatre-u u Yekaterinburgu u Rusiji. U svojim koreografijama isprepliće formalnost tehničke izobrazbe s hirovitim, duhovitim, opasnim, mračnim i neočekivanim elementima. Kao plesni umjetnik radio je diljem Sjeverne Amerike, Europe i Rusije, u Hong Kongu i u Australiji. Završio je dodiplomski studij plesa, izvedbenih umjetnosti i engleske književnosti na sveučilištu Berkeley i dodatno se obrazovao pri Berkeley Ballet Theater-u i American Dance Festivalu. FACT/SF plesnu kompaniju osnovao je 2008. godine u San Franciscu gdje danas živi i djeluje.