Skip to content

Nessa predstavlja debitantski singl pod imenom “Pitam se”

Nessa je umjetničko ime pjevačice Nikoline Fistrić koje je izabrala za rad u sklopu projekta Ekta Koletiva-a, skupine mladih glazbenika na čelu sa Robertom Domitrovićem, bubnjarem benda The A!, koji okuplja nove izvođače s ciljem promocije autorskog izričaja neopterećenog stilskim i žanrovskim ograničenjima

Podsjetimo, Ekta Kolektiv je suorganizator live projekta Neo Sessions kao i platforme PAMELA u sklopu koje se poezija povezala s glazbom nizom nastupa uživo (Kavez, Vintage Industrial bar u Zagrebu) i međunarodnim seminarom “Pamela goes Europe” održanim ove godine u Omanovcu.

Nessa je ovim singlom odlučila napraviti odmak od glazbe kojom se inače bavi, ogolivši je na akustičnu izvedbu, s tek nekoliko instrumenata i vokalom. Misao vodilja je eksperimentiranje s retro zvukom, akustičnom svirkom i jednostavnošću izvedbe kako bi do izražaja došao vokal i sama atmosfera pjesme.

Nikolina Fistrić i Robert Domitrović su već dobro znani gosti glazbenika domaće scene, a kao prateći vokal, Nikolina je surađivala sa brojnim izvođačima od kojih su Teška industrija, Divlje jagode, Rade Šerbedžija, Željko Bebek i Crvena jabuka samo neki od njih, a  zajedno s Robertom nastupala je i s njegovim matičnim bendom The A! Na nastupima diljem Hrvatske.

“Pitam se” je glazbena crtica o samoći i traganju, autor glazbe i teksta je sam Robert Domitrović, a glazbenici koji su dali svoj doprinos Davor Domitrović (akustična i električna gitara), Fran Šokić (klavijature), Darko Vlahović (bas gitara), i Marko Borić (udaraljke).

“Željela sam vidjeti što će se dogoditi ako se dam u nešto drugačije i netipično za mene”, kaže o projektu Nessa, “bilo je zanimljivo i uzbudljivo pomaknuti svoje granice od glazbe kojom se inače bavim, a to su uglavnom sve varijante pop-rocka. Nadam se da će publika prepoznati ono što sam i ja pronašla u pjesmi, a to je jesenjska sjeta kojom odiše, a koja nas često posjeti upravo u ovo doba godine.”

Redatelj i snimatelj spota je Krešimir Čižmek koji je spotom za pjesmu “Pitam se” pokrenuo seriju pomalo neobičnih video-glazbenih uradaka.

See also  Najava - Zagrebačka filharmonija u Pečuhu

“Na groteskan način prikazuje se svima dobro poznata situacija koju prati i tema same pjesme: neizrečena pitanja nakon raspada odnosa, ispraznost života u sadašnjosti i reminiscencija na prošlost kada se sve činilo posloženo i smisleno, prostor oko nas i ono u nama”, kaže Nessa. “Željeli smo pratiti jednostavnost pjesme jenostavnošću spota s neobičnim i komičnim, ali svakako životnim momentima. Smijeha nije nedostajalo na snimanju.”