Skip to content

LOVCI I HRANA – GARANCIJA OPSTANKA NARODA

Lovci su odraz talenata, što se pretpostavljalo oduvijek …, garancija su opstanka naroda po djelovanju i natalitetu, u podneblju i na ognjištima po sudbini, prema pravilima Života. Idejom prožeta akcija čovjek i narod se reformira – prilagođuje …

Tako čineći, lovac potiče na spoznaju, evoluciju i prosvjetljenje, a zasluženo se prezentira za vidjeti. Svojom ulogom koordinira s mudracima da svoj narod potičući hrani. Kada lovci zloupotrijebe talente pa postanu oholi, bahati egoisti izazovu prokletstvo. A narod se bez lovca – vođe raseli …, propadne. Dakle, narod bez lovca – vođe, reda, rada i discipline, lutajući tražeći hranu se izgubi … Napusti svoja ognjišta radi hrane, po cijenu časti i dostojanstva, prestane razumno djelovati pa dobrovoljno postane sluga – rob. Dakle, lovci su dužni čuvati čast svoju i čast svoga naroda uz pomoć savjetnika …

Fenomen apoptoza upućuje – prezentira, znanstveno potvrđuje od začeća do fizičkog rođenja, materijalnu energiju prožetu duhovnom …, od početka u skladu sa Stvoriteljem, Izvorom …, a stanica prožeta iskrom do sada žrtvuje se i dalje. Konkretno, koliko spoznaja krasi čovjeka toliko je proporcionalno i čuvar na pravom putu, i inteligencijom odrazom sjetve i žetve.

Tek su lovci u funkciji Života kada se za svoj narod uzorno žrtvuju, a nisu kočnica evoluciji – prosvjetljenju čovjeka. Dužnost je vladara poučavati da je egoizam odraz neznanja …, biti protiv brata – zajedništva urušava se pojedinac, obitelj i narod. Zato Stvoritelj arhanđela koji nije želio brata šalje u pakao kao opomenu, jer proturječi Životu. Posrnuli arhanđel je lažac – lucifer, konačnom bakljom u agoniji laže, obmanjuje u magli kojom truje …, strastveno – „pohotan“ kao egoist ometa zadovoljnog čovjeka. Dakle lucifer s inverzijom razum – osjetila vrši diverziju na Život …, pomoću povampirenih lovaca – vođa svoga naroda, koji kompliciraju kao žrtve privida što im lucifer nudi …, skrivaju se iza naroda koji propada, jer ne zna da se radom odolijeva iskušenjima.

See also  Šest osoba traži autora?

***

Nedomišljena „globalna“ multikulturalnost je tendencija, ne potiče …, već u šumi prikriva lukave, da proturječe u Univerzumu, što se reflektira u svakom živom biću, s odgovornošću, po volji prema Životu. U hijearhiji najveća odgovornost je na lovcu ako narod nema hrane, a mortalitet veći od nataliteta, i pored polja, mora … Lovac potaknut luciferstvom preko trgovine, egoistički tiranijom legalizira prevare i laži. Znači lovac se pokazuje i prokazuje svojim djelima, o kojima ovisi jedan narod …, uređen po načelima Života od stanice u organizmu do Univerzuma.

Kada čovjek kao razumno biće …, ne pretpostavlja golu egzistenciju – hranu, pa nema dovoljno hrane, znači da ne živi razumnu razinu, proturječi sudbini, jer osjetilna razina mu ne pripada …, zato se izgubi. Osjetilna razina je životinjska, gdje se čovjek kompromitira i gubi …, dok rasipa talente, umjesto da ih umnožava. Uzrok urušavanja zajednice je osjetilno – strastveno ponašanje, što proturječi čovjeku. Pretpostavlja se da su lovci čuvari zajedništva naroda koji trebaju poučavati – navikavati da se gola egzistencija pretpostavlja,da se čuvaju ognjišta po sudbini, rođenju, jer napuštanjem ognjišta pojedinac i narod, odustaju od časti, spuštanjem u osjetilnu razinu.

Samokritično ponašanje je žrtvovanje i zalog Sina u ime Života …, koji potiče na kretanje dalje …, uz pomoć uzornog lovca iz svoje zajednice, reformatora koji razumno djeluje …, reformatora koji je garancija daljnjoj spoznaji, evoluciji prosvjetljenju.

Hrvatima krajnja opomena, jer nisu uočili da su opomenuti, iako se ispunio dovoljan razlog. A svaki pojedinac i narod nošen je na krilima inteligencije u izboru mogućnosti, može odabrati optimalno za danas – sutra.

Hrvatski narod nakon tragedija što je doživio na svojim ognjištima počevši od Mlečana, Mađara,Turaka, Austrougarske …, Srba (drugi svjetski rat do 1991. godine i Oslobodilačko obrambeni – domovinski rat od 1991 – 1995. godine), moraju se reformirati bitno, na putu Života, sintezom onostranog – duhovnog i ovostranog – svjetovnog, prema svojoj specifičnosti.

See also  Hrvoje Zekanović protiv, a Ruža Tomašić za ulazak Srbije u Europsku uniju?

Uz napomenu, vladari koji se drže iskonskih načela i Platonovih sinteza djelujući pokazuju što znači riječ politika … Posrnuli lucifer ističe da se želi baviti politikom, ali da je politika kurva, što je suprotno razumnim vladarima i gradonačelnicima, koji na takvim funkcijama trebaju biti više volonteri.

Dakle, pohotnim lovcima kojima je politika kurva, narod nema dovoljno hrane …, a oni služe kao pouka …, razvrat im je orijentacija koja potiče na izopačenost a bez budućnosti i opstanka na ognjištima.

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj