Skip to content

Hrgović tri kilograma teži od svog protivnika

Filip Hrgović odradio je vaganje za subotnju borbu protiv Amira Mansoura te je naš boksač tri kilograma teži, a dosta i viši od svoga protivnika. Što se tiče fizičkih predispozicija, Hrgović ima malenu prednost

Službene kilaže stoje na 105.7 za Filipa te 102.6 za Amira.

“Sve je dobro danas prošlo, ponijeli smo se kao dva profesionalca, baš kako i treba biti, poštujemo jedni druge i sigurno da me čeka teška borba. Vidi mu se u očima da je hrabar i da će dati sve od sebe. Isto tako ću ja dati sve od sebe i biti će to jako dobra borba.”, rekao je Hrgović za RTL.

Hrgović “višak” kilograma objašnjava manjkom kontrole, no ovog puta – namjerno.

“Inače sam prije prijašnjih borbi išao na dijetu, no sada sam to pustio, trenirao sam jako i radio sve što trebam, a kilažu nisam kontrolirao par mjeseci. Pustio sam da mi tijelo samo diktira kilažu, to je kilaža koja treba biti. Imam dovoljno kilograma da se osjećam jako dobro.”

Mansour je opasan borac.

“Dečko je udarač. Došao je pobijediti, a to sam došao i ja, ići ne na sve ili ništa,. Treba ga iskontrolirati. Trebam biti smiren iako u meni sve gori i jedva čekam da krene borba. Ja se najbolje osjećam u ringu. Nije meni ovo prva velika borba u karijeri. Ja sam u boksu već 12 godina i iza sebe imam stotine amaterskih borbi i nekoliko jako ozbiljnih profesionalnih. U karijeri sam sparirao s današnjim svjetskim prvacima tako da sam potpuno spreman i naviknut na ono što me čeka.”

Njegov protivnik također se oglasio, a i kratko osvrnuo na svoje vrijeme iza rešetaka…

“Ako postoji ijedan posao u kojem možeš biti dobar kad se vratiš iz zatvora, iako te zatvor ne može učiniti boljim ni u čemu, onda je to boks. To je fizički sport. U zatvoru ne juriš za ženama, ne partijaš, nego jako dobro paziš na svoje tijelo. Ja sam cijelo vrijeme samo čitao i trenirao. Zamišljao sam da sam u kampu i da se spremam za borbu za svjetsku titulu. Jako poštujem Filipa i nisam došao ovdje biti samo broj u njegovoj karijeri. Možda jesam stariji, ali imam strašno puno iskustva i u subotu radim nešto što sam radio nebrojeno puta. Njemu je ovo, pak, prva takva borba. Iznimna čast će mi biti boriti se u njegovoj zemlji i u njegovom gradu u kojem sam predivno primljen.” autor sportarena.hr, photo: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Pogledajte vaganje Hrgovića i Mansoura prije velikog okršaja u Areni

Gepostet von Index Sport am Freitag, 7. September 2018

mala retrospektiva
Kiks u borbi za naslov: Osijeku tek bod na gostovanju kod Lokomotive
Kad od lovca postaneš lovina malo je prostora za pravdati kikseve u nogometu ...05th Mar 2022
KOŠARKA Hrvatska izgubila u Sloveniji
U utakmici 5. kola skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je u ...05th Jul 2022