Do početka polufinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a koji se igra u Zadru od 14. do 16. rujna, ostalo je još tjedan dana, a novoizgrađeni stadion u Višnjiku spreman je za dolazak igrača iz samog svjetskog teniskog vrha

Polažemo velike nade u našu reprezentaciju, a neovisno o tome, radi se o događaju koji će Zadar, Zadarsku županiju, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku promovirati kao sportsku i turističku zemlju, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić dodavši kako očekuje veliku podršku gledatelja.

Očekujemo maksimalnu podršku s tribina. Prema sadašnjoj situaciji popunjenost je između 60 i 70%, no ne sumnjamo da će se to još popraviti, izjavila je Babić.

Ulaznice se u kompletu i pojedinačno za svaki od tri dana mogu kupiti u sustavu ulaznice.hr, bilo u internetskoj prodaji, bilo na nekom od prodajnih mjesta. Prvi trening reprezentacije bit će u ponedjeljak ujutro.

Grad Zadar je izuzetno sretan što ugošćuje dvije tako velike teniske reprezentacije, a to samo govori kako svi mi koji živimo ovdje dišemo sportski, rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Bit će ovo treći put da je Zadar domaćin susretu Davis Cupa, nakon što je u prethodna dva navrata Hrvatska svladala Brazil, odnosno Francusku.

Sretan sam što se ovo događa u našem gradu i županiji. Zahvalio bih i Vladi RH što je prepoznala da grad Zadar zaista može biti domaćin ovako velikog svjetskog događaja, rekao je župan Zadarske županije Branimir Longin. autor: HTS, Foto: Nenad Opačić/Višnjik

Odgovori