Skip to content

Početak nove kazališne sezone 2018./2019. u Zagrebačkom plesnom centru

Nova kazališna sezona 2018./2019. u Zagrebačkom plesnom centru započinje 15. rujna u 20 sati gostovanjem predstave MOMENTUM, njemačke plesne kompanije CocoonDance, u koreografiji i režiji Rafaele Giovanola. Momentum povezuje plesače i publiku opipljivim osjećajem kretanja u zajedničkom prostoru. Izrazito tjelesna, fizički naporna koreografija te fuzija svjetla i zvuka proizvode hipnotičku energiju koju nam na scenu donose tri plesača

Ovim gostovanjem započinje međunarodna koprodukcija skupine CacoonDance, Državnog kazališta u Darmstadtu i Zagrebačkog plesnog centra, koja će otvoriti mogućnosti sudjelovanja za hrvatske plesne umjetnike te će se odvijati sve do lipnja 2020. godine.

U rujnu su na rasporedu dvije predstave rezidencijalnog programa. Premijerno izvedena krajem prošle sezone predstava VIOLA, JA I NAS DVIJE, autorice i izvođačice Nastasje Štefanić na rasporedu je 21. rujna

U plesačkom dijelu, finalu ove izvedbe, Nastasja Štefanić tako pokazuje zavidnu razinu plesačke vještine, eksplozivnosti, muzikalnosti, dosljednosti i izvođačkog rada s koreografskom građom unutar repeticija i varijacija, u smislu traganja za sve dubljim zonama pokreta koji otkriva plešući. (Iva Nerina Sibila, plesnascena.hr)

ŠKOLSKI SAT nova je predstava autorice i koreografkinje Katarine Đurđević, a na rasporedu je pretpremijerno i premijerno 28. i 29. rujna. Uz autoricu umjetničke suradnice Adrijana Barbarić Pevek, Ivana Bašić i Lucija Šerbedžija traže odgovore na pitanja što nam znači škola, tko je to dijete pod teretom dvadesetak knjiga koje s leđa mora preseliti u glavu i još mnoga druga.

U plesnom rujnu u ZPC-u na rasporedu je i izvedba predstave ROOM NO*13, novi projekt koji se nadovezuje na Room No*7, premijerno odigran prošle godine u suradnji Dance Company&M i Judite Franković. U Room No*13 gledatelji će imati priliku svjedočiti kako Judita Franković i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica Mr. i Mrs. Smith ponovno pronalaze strast, ženi koja se „raspada i skuplja”, bullyingu koji je sve češći u našem društvu.