Skip to content

Slobodna ŠETNJA S DINOSAURIMA

PRILIKA DA VIDITE NAJBOLJI SHOW S DINOSAURIMA NA SVIJETU! SHOW KOJI JE POGLEDALO VIŠE OD 9 MILIJUNA LJUDI DILJEM SVIJETA

Dinosauri će još jednom kročiti međunarodnim tlom kada se globalno priznata produkcija, ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni, temeljena na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu, posjeti Hrvatsku u 2019.!

Preko 9 milijuna ljudi, u više od 250 gradova diljem svijeta do sada je pogledalo ovaj spektakl, čija će prva postaja na novoj svjetskoj turneji biti Newcastle (UK) 20. srpnja ove godine, odakle će se otisnuti na međunarodnu turneju, osvajajući arene širom Europe. Produkcija vrijednosti 20 milijuna dolara uključuje novu, najsuvremeniju tehnologiju, opravdavajući svoju poziciju najveće i najbolje predstave o dinosaurima na svijetu.

Ova nova produkcija pokazat će spektakularne i živopisne promjene dinosaura temeljene na najnovijim znanstvenim istraživanjima, uključujući i moguću pojavu perja u nekih vrsta. ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni djelo je producenata Global Creatures, na čelu s CEO Carmen Pavlovic. Pavlovic kaže: “Oduševljena sam što se ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni otiskuje na međunarodnu turneju. Nova generacija spremna je doživjeti ove zvijeri u prirodnoj veličini, u zapanjujućem spektaklu bez premca u opsegu i kvaliteti. Mnoga su naša bića “evoluirala” od posljednje turneje, sada s prepoznatljivim perjem, grbama na glavama i lepezastim repovima, portretirajući nedavna otkrića o fizičkoj prirodi ovih masivnih stvorenja. Show zadržava titulu nezaobilaznog za publiku svih uzrasta.”

Predstava u trajanju sat vremena i 40 minuta uživo dočarava evoluciju dinosaura gotovo filmskim realizmom. ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni donosi scene interakcije između dinosaura, prikazuje evoluciju dinosaura mesoždera u šetače na dvije noge, te biljojede u samoobrani od svojih žustrijih predatora.

Iz njihove 200 milijuna godina duge vladavine zemljom, u showu je predstavljeno 9 vrsta dinosaura. Predstava uključuje Tyrannosaurusa Rexa, najvećeg grabežljivca među dinosaurima, kao i Plateosaura te Liliensternusa iz razdoblja trijasa, Stegosaura i Allosaurusa iz jure, Torosaurusa i Utahraptora iz impresivnog razdoblja krede. Najveći među njima je Brahiosaur, od nosa do repa 11 metara visok i 17 metara dugačak. Izgradnja takve produkcije trajala je godinu dana i zahtijevala tim od 50-ak ljudi, uključujući inženjere, tekstilne tehničare, proizvođače kože, umjetnike, slikare, te stručnjake animatronike.

See also  Predstavlj​anje projekta Zajedno Udruge Grad na gori

Povijest svijeta odigrava se dijeljenjem zemljinih kontinenata, prikazujući prijelaz iz sušne pustinje razdoblja trijas u bujne zelene oaze i sile kasnije jure. Oceani se formiraju, vulkani eruptiraju, šuma se zapaljuje i sve vodi ka padu ogromnog kometa, koji pogađa zemlju i uzrokuje izumiranje dinosaura.

Nastao u Australiji, nakon višegodišnjeg planiranja, ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni premijeru je imao u Sydney Acer Areni prije 11 godina, točnije u siječnju 2007. Ubrzo nakon uspješne prve sezone, ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni osvojio je Sjevernu Ameriku, Europu i Aziju okupivši rekordnu publiku gdje god se pojavio.

ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni nastao je u Australiji od producentskog tima:
Gerry Ryan, Malcolm Cooke and Jill Bryant, a svijetu ga je predstavio Global Creatures
www.dinosaurlive.com
Walking with Dinosaurs word mark & logo TM & © BBC 1998

ČINJENICE:
18 dinosaura sveukupno
9 različitih vrsta zastupljeno

9 VELIKIH DINOSAURA
Plateosaurus 3 m visok x 9.5 m dugačak
Stegosaurus 5.5 m visok x 11 m dugačak
Allosaurus 4.5 m visok x 13m dugačak
Brachiosaurus (2) odrasli 11 m visok x 17 m dugačak i mladunčad 9 m visoki x 15 m dugački
Ankylosaurus 3.5 m visok x 10 m dugačak
Torosaurus (2) 4 m visok x 9 m dugačak
Tyrannosaurus rex 7 m visok x 13 m dugačak

4 MASKOTE DINOSAURA
2 Utahraptora 2.5 m visoka x 4 m dugačka te 5 Baby Plateosaurusa
1 Baby T-rex 2 m visok x 4 m dugačak
1 Liliensternus 2 m visok x 5 m dugačak

SVAKI VELIKI DINOSAUR SADRŽI:
(ZASNOVANO NA KONSTRUKCIJI TOROSAURA)

132 m hidrauličkog crijeva 1000 m kabela u svakom tijelu
295 četvornih metara tkanine 24 mikroprocesora kontroliraju kretnje zajedno s
132 kubična metra pjene 15 hidrauličkih ovnova i 6 hidrauličkih motora
200 litara boje 7 kilovata struje iz 12 baterija za kamione

SVAKI VELIKI DINOSAUR:
Teži 1500 kg(standardni obiteljski automobil)
Pokreće ga 6 kotača s valjcima

ZA UPRAVLJANJE JEDNIM DINOSAUROM, POTREBNO JE
Tim od troje ljudi:
1 vozač,
2 vudu lutkara – jedan upravlja većim pokretima glave i repa, a jedan je zadužen za manje pokrete; usta, treptanje i rika

KAMIONI
21 kamion s 14.5 m dugim prikolicama

TURNEJA
52 člana turneje; glumaca i osoblja, uključujući izvođače, vudu tehničare, lutkare, vozače dinosaura, tehničko osoblje za održavanje dinosaura, tapetare, rigere i brojne inženjere, osoblje za svjetlo, video i zvuk

See also  Predsjednik HAZU na zatvaranju Bourekove izložbe

ORIGINALNA BBC TELEVIZIJSKA EMISIJA
Pogledana u više od 200 zemalja od više od 700 milijuna ljudi. U svoje vrijeme, serijal je bio najgledaniji dokumentarac na kabelskoj televiziji Sjedinjenih Država. Više od 2.5 milijuna DVD-a prodanih diljem svijeta.