Skip to content

Darko Milinović izbačen iz HDZ-a; Milinović: Odluka neopravdana i nedemokratska

Visoki časni sud HDZ-a danas je donio odluku o isključenju iz stranke člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjske županijske organizacije HDZ-a Darka Milinovića. Odluka je bila jednoglasna

Organiziranjem dolaska stotinjak članova HDZ-a, pretežno iz Gospića, u Središnjicu HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza te svojim postupcima i javnim nastupima Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Darko Milinović zatim je ocijenio da je odluka Visokog suda časti HDZ-a o njegovu isključenju iz stranke “neopravdana i nedemokratska” te je najavio da će idućih dana održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o novonastaloj situaciji. U kratkoj izjavi Milinović svojoj stranci želi sve najbolje.

Glavni tajnik HDZ-a Lovro Kušević izjavio je, nakon što je visoki časni sud HDZ-a jednoglasno donio odluku od Milinovićevu izbacivanju iz stranke, kako je izbacivanje Darka Milinovića iz HDZ-a rezultat njegova kontinuiranog kršenja statuta stranke.

“Visoki časni sud HDZ-a donio je jednoglasnu odluku”, rekao je nakon jednoipolsatne sjednice predsjednik tog suda Davor Miličević. Početkom siječnja Milinović je zbog nepoštovanja stranačke discipline bio opomenut, a takve su se stvari nastavljale događati, dodao je.

Članica Visokog suda časti Marija Vučković kazala je kako je iz dostavljenih materijala Visokom časnom sudu bilo jasno da je riječ o teškim povredama stranačkih obveza koje su se kontinuirano ponavljale. “Kome će se žaliti? Samim ulaskom u stranku dali ste na neki način svoj potpis da ćete poštovati Statut”, zaključio je Miličević koji nije želio nagađati koji su daljnji potezi Darka Milinovića. izvor HRT, foto Patrik Macek / Pixsell