Skip to content

Novih 40 tisuća sudionika u prometu. Vozači, oprez!

Uoči početka nove školske godine Ministarstvo unutarnjih poslova svake godine organizira edukativnu akciju “Poštujte naše znakove” kojom želi educirati najmlađe o važnosti prometa, ali i upozoriti sve sudionike na pojačan oprez

Nova školska godina donosi i novih 40-ak tisuća sudionika u prometu. Iako MUP, uspoređujući prošlu i ovu godinu, ističe da je 8 posto manje nesreća i ozlijeđenih osoba, i dalje nastavljaju educirati najmlađe, ali i odrasle kroz akciju “Poštujte naše znakove”.

Ući ćemo u sve prve razrede i na jedan prilagođen način djeci kroz razgovor senzibilizirati i njih i roditelje u prometu. Naše aktivnosti bit će i pojačane u zonama škole, kontrolirat ćemo nepropisno parkiranje i brzinu kako bi sve bilo u redu, rekao je voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa, Josip Mataija.

Pravobraniteljica za djecu, Helenca Pirnat Dragićević ponovno apelira i roditeljima i ostalim vozačima da pažljivo voze u blizini škola, da prilagode brzinu, da propuste djecu prilikom prelaska ceste, da sigurno voze svoju djecu poštuju prometna pravila o ograničenju brzine i da ne koriste mobitele i da se klone pušenja za vrijeme vožnje.

I za ministarstvo znanosti i obrazovanja početak školske godine zasigurno je najvažniji dan zbog čega sudjeluju u spomenutoj akciji.

Poslao bih poruku svima nama da ne napravimo nešto što će ugroziti jedno dijete. Ne smijemo se umoriti upozoravati i raditi na tome jer tek onda kad jer tek onda kad bude statistika da je 0 poginule djece onda ćemo biti zadovoljni da smo nešto napravili, naglasio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, Momir Karin, čime je poslao najvažniju poruku svim sudionicima u prometu. radio-sljeme