Dalić: Ako je problem u Hrvatskoj reći da sam Hrvat i katolik, onda…

Politika me ne zanima, samo držim do svoje države, svog hrvatstva, svojih ljudi i svoga naroda. Nekome sam se zamjerio? Pa kome bih se mogao zamjeriti ako kažem da sam Hrvat i katolik. Ako je to u Hrvatskoj problem… Ma ne bih u te sfere – rekao je izbornik Zlatko Dalić u intervjuu za Večernji list

Miljenik nacije koji je nakon povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji dobio novi ugovor od Hrvatskog nogometnog saveza govorio je o predstojeće dvije utakmice u rujnu. Najprije će Hrvatska igrati 6. rujna prijateljsku utakmicu protiv Portugala, a 11. rujna utakmicu Lige nacija protiv Španjolske.

Dalić je kazao kako je njegova reprezentacija dosta potrošena kako emotivno tako i fizički te da neće forsirati igrače i da mu rezultat tih dviju utakmica nije u prvom planu.

Rekao je da Hrvatska ima sedam mjeseci kako bi napunila akumulatore novom energijom za europske kvalifikacije te da će u ove dvije utakmice nedostajati nekoliko standardnih reprezentativaca među kojima je i Ivan Rakitić kojeg je poštedio napora.

Što se tiče novog reprezentativca Marka Livaje, koji je nedavno dobio crveni karton zbog udaranja protivnika nogom, Dalić je kazao: Livajina reakcija nije bila lijepa ni pohvalna i ne priliči jednom profesionalcu, pogotovo ne hrvatskom reprezentativcu. Pričat ću s njim o tome, a ako će mi raditi probleme kao u klubu, onda neće biti s nama – kategoričan je Dalić.

Cijeli Dalićev intervju u Večernjem listu možete pročitati klikom OVDJE!  Fenix-magazin, photo ŠIME EŠKINJA