Skip to content

Splitsko Gradsko vijeće traži krivca za čestitku Vatrenima: To je bio sramotan potez kluba

Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je izvještaj o poslovanju Hajduka za minulu godinu, a prema istom splitski je klub ostvario dobit od 26 milijuna kuna

U javnom glasanju 26 vijećnika je podržalo to izvješće, dok je jedan vijećnik bio protiv, a jedan suzdržan.

“U poslovanju u 2017. godini ostvarili smo dobit od 26 milijuna kuna,” rekao je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović.

Prije samog glasovanja bilo je i nekih primjedbi na račun udruge Naš Hajduk. Naime, vijećnik Mosta Josip Markotić oštro je kritizirao model upravljanja Hajdukom.

Grad Split je većinski vlasnik kluba, no opet dozvoljava udruzi da drži uzde u svojim rukama.

“Grad je prepustio udruzi Naš Hajduk da upravlja klubom, a ta udruga pravi Grad budalom.”, grmio je i dalje: “Pozivam Grad Split da pozove Državnu reviziju i Državno odvjetništvo da provjere je li sve u Hajduku po zakonu.”

Ubrzo mu je stigao i odgovor vijećnika stranke Pametno Renata Čupića.

“Udruga Naš Hajduk vlasnik je 25 posto dionica Hajduka i ona ima 36.000 članova.”, rekao je i naglasio kako se Markotić ne razumije i to što komentira.

Najzanimljivi je dio stigao kada je vijećnica HDZ-a Ljubica Vrdoljak prozvala odgovornog za priopćenje kluba Hajduk hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji pri povratku Vatrenih iz Rusije.

Ocijenila je to priopćenje sramotnim i zatražila ime i prezime autora istog.

”Želim ime i prezime autora one sramotne čestitke. Molim ime i prezime te osobe, s obzirom na to kako je Split dočekao reprezentaciju, vjerujem da će ta osoba biti ‘najpopularnija’ u gradu.”

Predsjednik Slaven Marasović joj je odgovorio kako je tu čestitku “pisao Hajduk”.

Podsjećamo kako je izgledala ta čestitka.

“Stići do vrha, životni je, zlatni uspjeh prožet ispravnošću, vjerom, trudom, žrtvom i ustrajnošću. Ponosni smo na sve koji su kročili tim putem, ustrajući na ovim vrijednostima bez obzira na cijenu, jer srce cijenu nema. Za najveće alibi ne postoji, nema opravdanja za bijeg od odgovornosti, za ono ispravno na terenu ili izvan njega. Tu kompromisa nema, jedan je put ispravan i znamo koji je to. Samo najveći uspiju nositi  ‘sjajno odličje’ na srcu i u srcu! Naš nogomet, ali i naše društvo, grade se na zlatnim vrijednostima. Svaki uspjeh svakog časnog pojedinca, na terenu i van njega, uspjeh je svih nas u borbi za boljitak nogometa i naše nam drage domovine Hrvatske. Čestitamo! Prepoznat ćete se po ‘sjajnom odličju’ kojeg nosite u sebi! Ponosni i čistog srca budite primjer, čuvajte i borite se za sjaj tog ‘odličja’!”

sportarena.hr, photo fifa