Perković bez sedmog uzastopnog naslova u Dijamantnoj ligi

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije uspjela sedmu godinu zaredom osvojiti naslov pobjednice Dijamantne lige u bacanju diska

Na finalnoj večeri u Bruxellesu zauzela je tek treće mjesto s hicem od, za nju skromnih, 64,31 metara. Loš Sandrin dan iskoristila je Kubanka Yaime Perez koja je pobijedila sa 65 metara, a drugo mjesto zauzela je Brazilka Andressa de Morais sa 64,65 metara.

Perković je svoj najbolji hitac u Bruxellesu ostvarila već u prvoj seriji te je s njim držala prvo mjesto sve do posljednje serije, iako je Perez u drugoj seriji bacila samo osam centimetara kraći hitac.

No, u posljednjoj, šestoj seriji prvo je De Morais preuzela vodstvo sa 64,65 m, no Perez i Perković imale su priliku za uzvrat. Kubanka je iskoristila posljednju šansu i hicem od 65 metara stigla na vrh, dok je aktualna olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja Perković u posljednjoj seriji ostvarila rezultat od 62,85 m i tako ostala na trećem mjestu.

Bio je to prvi poraz Perković nakon 13 mjeseci i 15 uzastopnih pobjeda. Ove je godine pobijedila na sva četiri prethodna mitinga Dijamantne lige, u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, no svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

Priliku za popravak dojma Sandra Perković ima već u utorak na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, a do kraja sezone još je očekuje nastup na Kupu kontinenata u Ostravi 8. rujna. hina, photo: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL