Skip to content

Grmoja o Todorićevim izjavama: On očito lupa, nećemo davati na važnosti bjeguncu

Osnivač i bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić dao je intervju Mislavu Bagi za Dnevnik Nove TV u kojem se osvrnuo na najnovija događanja oko Agrokora, a ponovno je optužio premijera, bivše i sadašnje ministre, ali i neke čelnike oporbe za otimanje Agrokora

Todorić je kao i inače spominjao bivšu ministricu gospodarstva Martinu Dalić, premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića, ali spomenuo je i čelnika Mosta Božu Petrova.

Bivši najbogatiji Hrvat je za Božu Petrova rekao kako je upravo tadašnji predsjednik Sabora tražio da se sastane s njim, a ne obrnuto kako tvrdi Petrov.

“Gospodin Petrov je u pet, šest navrata preko različitih osoba tražio da se sastane. Meni je već bilo neugodno, s obzirom da je on ipak bio predsjednik Sabora, da ne ispadne da sam ja sad neki frajer, ili ne znam što. Ja cijenim institucije države, a pogotovo instituciju predsjednika Sabora, i onda, s obzirom da njega nisam poznavao, ni premijera nisam poznavao, nisam nikoga poznavao, onda sam nazvao premijera, da ne bi ispalo da idem k jednomo pa drugom, i rekao mu da me gospodin Petrov zove i da ako on ima termin, da bih ja onda volio da se možda s obojicom nađem… Nisam ja njima predočio nikakvo financijsko stanje Agrokora”, rekao je nekadašnji šef tog koncerna.

Upravo zbog novih optužbi na račun Petrova portal Direktno kontaktirao je saborskog zastupnika i glavnog tajnika Mosta Nikolu Grmoju.

Grmoja nam je odgovorio kako Ivicu Todorića ne treba ni komentirati.

“Ne bih ja komentirao Ivicu Todorića, kad se pojavi pred institucijama ove države, onda ću ga komentirati. Nećemo davati na važnosti bjeguncu pred hrvatskim pravosuđem”, rekao nam je Grmoja.

Grmoja je za optužbe na račun Petrova rekao kako ga nisu iznenadile: “To je njegova obrana, naravno da će optuživati Božu Petrova”.

Pitalo smo i tajnika Mosta kako komentira optužbe Ivice Todorića da su Andrej Plenković, Martina Dalić i drugi članovi vladajuće koalicije koja je tada vladala Hrvatskom zvali Moody’s i utjecali na smanjenje kreditnog rejtinga Agrokora, na što on odgovara kako je to samo dokaz da ga se ne može smatrati ozbiljnim.

“Zato i govorim da tom čovjeku ne treba davati prostor. Možda Božo Petrov da u Slatini kratku izjavu o tom slučaju, ali nema smisla komentirati Todorića, jer je to smiješno. Čovjek kaže da Marić ništa nije govorio na sastanku, a sam Marić pred Povjerenstvom kaže da je govorio. Todorić očito lupa”. direktno.hr, slika John Saccaro 1913. – 1981.