TRAGOVIMA VODE, dvadeset i tri hrvatska i austrijska umjetnika

U petak, 7. rujna 2018. u Galeriji Prsten, Doma hrvatskih likovnih umjetnika u 20.00h, otvorit će se grupna međunarodna izložba TRAGOVIMA VODE. Kustosica izložbe je Silvija Grossmann

Izložba će predstaviti radove dvadeset i tri hrvatska i austrijska umjetnika a bit će zastupljeni radovi različitih medija vizualne umjetnosti uključujući, performans u kombinaciji s književnošću, zvukom i glazbom.

Izložba Tragovima vode kao osnovnu temu uzima istraživanje prostora između kopna i vode. Tema izlože shvaćena je vrlo široko i opsežno ne limitirajući kreativan proces pojedinca. Osim propitivanja geografske povezanosti i odnosa planina, mora, vode, kopna, obala, rijeka, zemlje, plime i njihova prijelaza, izložba se također referira i na odnos među zemljama, Hrvatskom i austrijom na njihove sličnosti, povezanost ali i suprotnosti i razlike.

Projekt se također bavi i uvjetima i načinima života u planinama i na moru, kulturnim prostorima gdje se spajaju alpski i pomorski kraj, a dotiče se i pitanja ekologije, samoodrživosti i ekonomije.

Umjetnici: Wolfgang Bleier, Alfred Graf, Martina Grlić, Silvia Maria Grossmann, Barbara Höller, Igor Juran, Luise Kloos, Damir Žižić/Kristian Kožul, Martina Mezak, Petra Mrša, Davor Sanvincenti, Wilhelm Scheruebl, Kurt Straznicky, Marta Stamenov, Reinhard Süss, Stjepan Šandrk, Goran Škofić, Stipan Tadić, Gerlinde Thuma, Josip Zanki, Fridolin Welte