Jandroković: Neće biti sastanka s Milinovićem

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u srijedu je izjavio kako neće biti sastanka s predstavnicima ličko-senjskog HDZ-a, koje u Zagreb dovodi predsjednik Županijske organizacije Darko Milinović

Komentirao je Darka Milinovića koji je prstom upro u sam vrh stranke.

“Tamo se sada vodi izborna utakmica, prema informacijama koje ja imam, velika većina čelnika gradskih i općinskih organizacija dalo je potporu kandidatu Kustiću, možda je to razlog za nervozu kolege Milinovića. Imat ćemo sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća idući tjedan, kroz institucije ćemo na uobičajeni način doći do rješenja”, dodaje Jandroković.

Što se tiče najavljenog dolaska 200 članova pod vodstvom Milinovića, predsjednik Sabora kaže da od sastanka neće biti ništa.

“Politički tajnik Kuščević ih je informirao da do sastanka neće doći. Razgovarat ćemo sa svima kao i inače. Ponavljam, mnogo župana i županijskih predsjednika može organizirati autobuse, ali to nisu načini na koji se mogu rješavati politički problemi. Ne bismo voljeli da to postane praksa. Takvo što nećemo podržavati”, dodaje.

Izbori za Predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije bi se trebali održati prema utvrđenom terminu, 9. rujna. Za predsjednika te županijske organizacije kandidirali su se Darko Milinović, koji je u siječnju ove godine dao ostavku na tu dužnost, te Marijan Kustić koji je saborski zastupnik i jedan od direktora Hrvatskog nogometnog saveza. photo Pascal Habermannph