Skip to content

Predsjednik Vlade s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu

Predsjednik Vlade Plenković u radnom posjetu Njemačkoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, 27. i 28. kolovoza 2018. godine, gdje će se susresti s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel te saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom.

Po dolasku u Berlin, predsjednik Vlade sastat će se s predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu, a drugog dana posjeta održat će predavanje na temu “Hrvatska i budućnost EU” u Zakladi Konrad Adenauer te se susresti s predstavnicima Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora.

Uz predsjednika Vlade bit će državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman, pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Zrinka Ujević, te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Zdenko Lucić.

Program

Ponedjeljak, 27. kolovoza:

18.00 Susret s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu (Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj, Ahornstraße 4)

Utorak, 28. kolovoza:

09:00 Posjet Udruženju njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (Breite Straße 29)

12:00 Dolazak predsjednika Vlade ispred Ureda savezne kancelarke (Bundeskanzleramt)

Sastanak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel

13:25 Izjave za medije

17:00 Dolazak predsjednika Vlade ispred zgrade Zaklade Konrad Adenauer (Tiergartenstr. 35)

Foto prigoda

17:10 Predavanje predsjednika Vlade na temu “Hrvatska i budućnost EU”

Rasprava

19:00 Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom (Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike, Scharnhorststrasse 34-37)

izvor vlada.gov.hr