Skip to content

Kujundžić tužio Petrova i Strenju Linić DORH-u i HLK-u

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavljene tužbe protiv predsjednika Mosta Bože Petrova, Mostove saborske zastupnice Ines Strenje Linić i saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića uputio je Državnom odvjetništvu (DORH) i Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK)

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je u četvrtak da je najavljene tužbe protiv predsjednika Mosta Bože Petrova, Mostove saborske zastupnice Ines Strenje Linić i saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića uputio Državnom odvjetništvu (DORH) i Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK).

“Prepustimo sada državnim institucijama i HLK-u da procjene te tužbe. S obzirom na mjesto na kojemu sam, moja zakonska obveza bila je to procesuirati”, izjavio je Kujundžić za Hinu.

Navodi kako se u prijavi protiv Petrova, Strenje Linić i Jovanovića DORH-u poziva na zakonsku odredbu u kojoj stoji da osoba ili grupacija koja obmanjuje i zastrašuje javnost za to treba odgovarati.

“Ovdje je unesen strah u hrvatsku javnost, da sustav hitne pomoći u Hrvatskoj ne funkcionira, te je nanesena šteta kredibilitetu hrvatske države”, ustvrdio je Kujundžić.

Puno puta su mu, kaže ministar, veleposlanici koji su dolazili na sastanke naglašavali da su njihovi državljani zadovoljni hrvatskim zdravstvenim sustavom.

“Sada se postavlja pitanje – događa li se nešto ružno u Hrvatskoj sa zdravstvenog aspekta. To su vrlo ozbiljne prekršajne radnje i neka institucije procjene što su ti ljudi radili”, poručuje Kujundžić.

Od HLK-a ministar pak traži da protiv troje liječnika političara pokrene disciplinski postupak radi trajnog oduzimanja liječničke licence.

“Radi se o vrlo teškim prekršajima. To što su oni izgovorili o liječnicima i sestrama je prestrašno. Ovdje je bačena ljaga na sustav i hrvatsko liječništvo i sestrinstvo”, kaže Kujundžić.

V. d. predsjednik HLK-a Krešimir Luetić potvrdio je Hini da su iz Ministarstva zdravstva zaprimili zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka protiv troje liječnika.

O prijavi odlučuje Časni sud HLK-a na temelju očitovanja nadležnog povjerenstva, koje odlučuje je li zahtjev opravdan. Hina, photo Vincent van Zalinge