Raskol u udruzi Franak – suspendiran jedan od najagilnijih članova

Iz izuzetno uspješne udruge Franak suspendiran iz članstva Denis Smajo, jedan od najeksponiranijih članova

Nakon velike pobjede nad bankama i odluke Visokog trgovačkog suda o ništetnoj kamatnoj stopi i valutnoj klauzuli u kreditima u švicarskim francima, zbog koje se očekuje cunami sudskih tužbi oštećenih potrošača, u Udruzi Franak dogodio se neočekivani raskol

Denis Smajo na facebooku: Zašto sam tražio ostavke onih koji su u sukobu interesa?

“Nemam ništa protiv da netko za svoj posao bude plaćen. I da bude aktivan i da nam bude stručni suradnik. Međutim, ne toleriram sukobe interesa. Takvi ljudi ne smiju biti u upravljačkom tijelu udruge. Niti se smiju reklamirati. Zašto? Zato što je to kršenje Zakona o odvjetništvu, Kodeksa odvjetničke etike i Statuta HOK-a. Ne možemo se mi ponašati kao banke – nezakonito. Mi moramo biti onakvi za što se borimo, za pravdu, za poštivanje zakona.

I ne toleriram da kad upozorim na sukob interesa, da me se zbog toga suspendira, izbaci iz grupe Udruga Franak, stavi se grupa iz javne grupe u tajnu, da me se blokira, izbaci s mail liste aktivnih članova, makne s mailova udruge, da me se makne kao administratora sa facebook stranice udruge i da mi se blokiraju komentari. To nakon svega nije fer ni korektno. Ako ste čisti, zašto me blokirate, suspendirate, cenzurirate?

Još nešto oko Gorana. On je s nama imao dogovor i uvjete ulaska u politiku, da bi zauzvrat dobio podršku udruge. Dogovor je bio sljedeći:
– Baviti se samo financijskim temama, monetarnom politikom, bankama. Nema svjetonazorskih i ideoloških tema, ni takvih sličnih tema. Jer te teme bi podijelile naše članstvo.

Međutim, taj dogovor je izigran. Dakle, pravi problem (nekima) je što su meni uvijek na prvom mjestu ciljevi udruge. I borba za SVE dužnike.” photo Patrick Neufelder