Premijer komentirao nove činjenice: Radili smo u interesu kompanije i bez državnog novca

Premijer Andrej Plenković komentirao je aktualna politička događanja javlja N1

Martina Dalić u svom iskazu USKOK-u tvrdi da je premijer Plenković sve znao oko formiranja radne skupine za Agrokor i da je Todorić više puta bio u Vladi na sastanku od onog što se u javnosti prikazalo.

Na pitanje naše reporterke zašto je to skrivao, odgovorio je: “Te su vaše dezinformacije o tome koliko je puta bilo sastanaka s gospodinom Todorićem. Vi i vama slični mediji trebali bi se zapitati i vratiti film unatrag, masu puta sam rekao da je Todorić dva puta bio u Vladi.

Mislim da bi cijela javnost, pogotovo ona ekonomska i politička, trebala znati i biti zahvalna Vladi, pa i bivšoj potpredsjednici Vlade Dalić, jer smo izbjegli ekonomski slom hrvatskog gospodarstva. Sve što smo radili – radili smo u interesu kompanije i to sve bez agnažmana novca iz državnog proračuna”, kazao je Plenković ističući da je Agrokor “završena priča”.

Na pitanje je li sve bilo transparentno, odgovorio je: “O tome smo već toliko puta raspravili. Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego stranke, vi se igrajte, ja za to nemam vremena.”

Na novinarsku konstataciju da Zdravko Marić nije sve prijavio u iskazu USKOK-u, kratko je kazao: “Povjerenstvo je donijelo sve zaključke.”

“Sve sam vam to puno puta odgovorio, ali vi imate te pitalice u mobitelima pa ih pitate”, kazao je premijer.

Plenkovića su pitali da komentira činjenicu da su protiv njega na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa otvorena četiri predmeta: “Već sam to odgovorio prije par mjeseci, tu ništa nije sporno ako te prijave rade političke stranke.

“Morate znati da je ovo sve orkestrirano na prvi dan Vlade, u krizi Uljanika, nastavno na krizu s ministrom Kujundžićem, i ovo recikliranje tema. Ja se tome suprotstavljam. Sve su to passe teme, to je dio političke borbe, znamo što radimo.”

Plenković je potvrdio da će u četvrtak popodne imati sastanak s Upravom Uljanika te sa strateški odabranim partnerom. Podsjetio je da je siječnju ovom brodogradilištu odobren iznos veći do 700 milijuna kuna te da se iz Bruxellesa čeka odgovor o prijedlogu programa restrukturiranja.

“Postupat ćemo u okviru zakona i voditi računa o novcu poreznih obveznika”, kazao je Plenković. izvor N1, photo screenshot n1