Skip to content

Hrvatska osvojila naslov europskih košarkaških kadetskih prvaka

U rijetko viđeno napetom finalu Hrvatska je pobjedom nad Španjolskom osvojila naslov europskih košarkaških kadetskih prvaka. Pet sekundi prije kraja utakmice Roko Prkačin je postigao zlatni koš za Hrvatsku

Sama utakmica je, kao što se moglo i očekivati, bila iznimno neizvjesna. Španjolska je realno na turnir došla kao glavni favorit. Prvo poluvrijeme smo odigrali nevjerojatno zrelo, kontrolirali smo ritam. U drugom poluvremenu smo ipak pali, ali stoti put na ovom turniru – pet minuta do kraja na -6 – momci su sami sebe bodrili i nisam uopće sumnjao da se možemo vratiti. Na kraju, na jedan maksimalno dramatičan način smo došli do onoga o čemu smo sanjali cijelo ljeto, istaknuo je izbornik Milan Karakaš.

Roko Prkačin je izabran i za MVP – najkorisnijeg igrača Europskog prvenstva zahvaljujući prosječno 18.6 ubačenih poena po utakmici, uz 3.7 asistencije te 2 bloka, a u najbolju petorku je izabran i Boris Tišma.

Najviše sam sretan zbog momaka koji su to najviše zaslužili. Od prvog dana priprema se vidjelo da su to karakterni momci, prava ekipa. Praktički cijele pripreme su prošle bez ikakvog ekscesa i ponašanje im je u svakom trenutku bilo na mjestu. O njihovu talentu ne treba ni pričati, on je očit, bez toga sigurno ne bi bili prvaci Europe, dodao je Karakaš.

Zahvalio je igračima i stručnom stožeru na 50 dana provedenih zajedno i čelnicima HKS-a koji su mi dali priliku.

Nevjerojatno sam sretan zbog ovog velikog uspjeha. Iskreno, ni sam možda nisam bio svjestan veličine uspjeha dok nisam vidio broj poruka i poziva koje sam dobio nakon utakmice. Prvo su mi pali na pamet naši nogometaši sa Svjetskog prvenstva, koliko im je samo trebalo da na sve odgovore, zaključio je izbornik. izvor hrt