Skip to content

Nastavak harange i zastrašivanja protiv vlasnika Identityja

“Imali smo negativih iskustava s homoseksualcima iz Slovenije, koji su u hotelu orgijali i ostavili velik nered”

Više od tjedan dana, bez razgovora s vlasnikom, mediji kampanjski napadaju, osuđuju i zgražaju se nad postupkom vlasnika apartmana „Identity“ u Zadru koji je odbio iznajmiti apartman homoseksualnom paru. Zatim je pak objavljeno da je protiv iznajmljivača i policija podigla kaznenu prijavu.

Podsjetimo, Zadranin Tomislav Gospić, homoseksualnom paru iz Brazila odbio je rezervaciju navodeći kako ne prima homoseksualce. Njegov sin dodatno je objasnio: “Imali smo negativna iskustva s homoseksualcima iz Slovenije, koji su u hotelu orgijali i ostavili velik nered”, nakon čega su odlučili kako više ne žele primati homoseksualce.

No zanimljivo, dok se zbog ovog postupka protiv vlasnika podiže kaznena prijava, sasvim je legitimno iz bilo kojeg razloga u oglasu za apartman navesti da se ondje ne primaju djeca. I sam apartman „Identity“ vlasnika Gospića napominje isto. „Nije prikladno za djecu i bebe“ – napomena je u kućnom redu za ovaj smještaj, kao što je moguće vidjeti na stranicama hr.airbnb.com.

Odluka da ne primaju parove s djecom uvažava se i zbog nje zadarskog iznajmljivača nisu optuživali za diskriminaciju niti su ga prijavljivali policiji, niti se oglašivač od te odluke ograđivao. Štoviše, sama napomena o tome da ne primaju djecu jasno se navodi u oglasu.

Zašto se onda u slučaju homoseksulanog para također ne poštuje odluka vlasnika?

Umjesto toga, nakon nesmiljenih pritisaka, zastrašivanja i napada, protiv njega je podignuta i kaznena prijava. No, i dalje ostaje pitanje zašto je odbijanje rezervacije homoseksualnom paru sporno, dok je odbijanje parova s djecom uobičajena i prihvaćena pojava. Izvor: narod.hr, photo: Millennium jump 2018. by Sasa Cuka