Ugledni britanski ekonomski tjednik „The Economist“ objavio je listu deset gradova koji su najbolji za život. Beč je je nakon punih sedam godina svrgnuo Melbourne s vrha ljestvice najugodnijih svjetskih gradova za život

Glavni grad Austrije zasjeo je na prvo mjesto Economistove ljestvice prije svega zahvaljujući smanjenoj prijetnji terorističkih napada u Zapadnoj Europi i niskoj stopi kriminala.

Istraživanje koje „Economist Intelligence Unit“ provodi svake godine temelji se na nekoliko kriterija kao što su infrastruktura, obrazovanje, zdravstvena skrb, stabilnost ili kulturna ponuda, a ove je godine provedeno na 140 metropola.

Beč je po kvaliteti života redovito na prvom mjestu ljestvice koju svake godine sastavlja konzultantska tvrtka Mercer. Nakon što je sada osvojio i Economistovu ljestvice, više nema dvojbe da je u austrijskom glavnom gradu najbolje živjeti.

Nakon drugoplasiranog Melbournea slijede Osaka, Calgary i Sydney.

Pored deset gradova s najboljom kvalitetom života britanski je tjednik objavio i listu gradova u kojima se najgore živi, a to su Damask, Dhaka, Lagos, Karachi i Port Moresby.

Ivana Ćosić

Leave a Reply