Održano sportsko druženje žena Prekodravlja

Tradicionalno sportsko druženje žena Prekodravlja održano je danas u Gotalovu, naselju u Općini Gola. Okupilo se oko 70 sudionika, koji su stigli iz Ždale, Gole, Otočke i Herešina. Susreti su organizirani već treću godinu za redom, a posebna podrška ženama bili su njihovi muževi i djeca. Dok su muške bolje polovice kuhale, mališani su micali i namještali sportske rekvizite

Žene su se natjecale u pet disciplina i to: potezanje užeta, metloboj, košarka s košarama, nošenje sukača i pretakanje iz šupljega u prazno (nošenje vode probušenim čašama u boce tijekom dvije minute).

– Veliko hvala svim članicama našeg društva koje su i ove godine vrhunski sve odradile. Hvala dečkima koji su slagali ručak: Blaženko, Mario, Darko i Leonardo. Hvala našim malim pomagačima koji su pomogli pospremiti igralište, a isto tako hvala načelniku Općine Gola dr. Stjepanu Milinkoviću i predsjedniku Općinskog vijeća Marku Horvatu što su se odazvali na druženje – kazala je Blaženka Jakupec, predsjednica Društva žena Gotalovo.

REZULTATI:
1. mjesto žene – Gotalovo
2. mjasto žene – Gola
3. mjesto žene – Otočka
4. mjesto žene – Ždala
5. mjesto žene – Herešin1

izvor: glaspodravine.hr, foto: Društvo žena Gotalovo