Skip to content

EP: Ana Šimić 10. u finalu skoka u vis

Hrvatska atletičarka Ana Šimić (28) zauzela je 10. mjesto u finalu skoka u vis na Europskom prvenstvu u Berlinu s preskočenih 1.87 metara

Šimić nije uspjela ponoviti uspjeh otprije četiri godine iz Zuricha kada je osvojila brončano odličje na EP. Dobro je krenula u natjecanje preskočivši iz prvog pokušaja letvicu na 1.82m i 1.87m, no potom je tri puta rušila na 1.91m i tako okončala natjecanje.

Zlato je osvojila uvjerljivo najbolja visašica svijeta posljednjih godina, Ruskinja Marija Lasickene (25) sa 2.00m, istu visinu preskočila je i srebrna Bugarka Mirela Demireva (28), no Lasickene je letvicu svladala iz drugog, a Demireva iz trećeg pokušaja, dok je do bronce sa 1.96m stigla Njemica Marie-Laurence Jungfleisch (27).

Rasplet oko dodjele medalja u visu bio je vrlo napet, Demireva je odlučila propuštati 1.96m i 1.98m da bi se nakon duže stanke vratila na zaletište na visini osobnog rekorda od 2.00m. Prva dva pokušaja bila su joj neuspješna, no iz trećeg je uspjela preskočiti tu visinu i skočiti s petog na drugo mjesto redoslijeda. Time je spustila Jungfleisch za jedno mjesto na postolju, dok je bez medalje ostala Litvanka Airina Palšyte.

Za Lasickene je ovo prvo europsko zlato, prije četiri godine je bila srebrna, dok je 2015. osvojila naslov svjetske prvakinje u Pekingu.

Demireva je ponovila uspjeh otprije dvije godine s EP-a u Amsterdamu kada je također bila srebrna, dok je Jungfleisch u Berlinu stigla do svog prvog odličja na velikim natjecanjima. HRT, Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

See also  Vinko Petković i Mijo Caktaš u redovima Bijelo-plavih legionara