Predsjednica osvojila i Britance – ne prestaju je komentirati

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je gostovala u utorak ujutro putem video linka u popularnoj britanskoj emisiji “Good Morning, Britain”, britanske televizije ITV

Teme gostovanja bile su britanski Brexit, odnosi Hrvatske i Velike Britanije te pozicija žena u politici. Predsjednica je spomenula i svoj susret s britanskom premijerkom Teresom May.

Istaknula je kako joj je bilo zadovoljstvo s njom razgovarati, jer prema toj ženi gaji veliko poštovanje.

Predsjednica je odgovorila i na pitanje kako se osjećala nakon što je čula rezultate britanskog referenduma. Rekla je kako je zbog toga bila vrlo tužna.

“Međutim, poštujemo vašu odluku. Niti jedan prekid u životu nije lagan, kao što znamo iz osobnih odnosa, pa tako neće biti lagan ni ovaj”, zaključila je.

Video zapis s gostovanja je objavljen i na YouTube kanalu, ali i na Twitter profilu ITV televizije. Sudeći prema komentarima koji su uslijedili, čini se, naša je predsjednica potpuno osvojila Britance.

Dobila je brojne pohvale, a neki su zaključili kako se “hrvatska predsjednica čini kao draga osoba i mnogo bolja od May”

“Zaista je bilo inspirativno slušati je”, “Kakva divna osoba. Lijepa iznutra i izvana”., “Možemo li mijenjati Theresu za nju?”, “Svidjela mi se, snažna je, pametna, atraktivna i senzibilna”, “Lijepa, elegantna, pametna.. ali prije svega predsjednica”, samo su neki od komentara koje gledatelji ostavljaju na društvenim mrežama.

Fenix-magazin