I ovog ljeta brojni su radovi na prometnicama grada Zagreba pa je na mnogim mjestima poremećen promet. Izdvajamo koji su najvažniji radovi, kakva je prometna situacija za ovaj vikend i upozoravamo na nove prometne regulacije

Cijeli popis radova pogledaje ovdje.

Jučer je počela rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda na Zvonimirovoj na dijelu od Rusanove do Heinzelova te će taj dio biti zatvoren za sav promet do kraja radova u četvrtak.

Jučer je počela i sanacija tramvajskog kolosijeka na Ilici od Medulićeve do Frankopanske. Promet se odvija u smjeru zapada po prometnom traku namijenjenom isključivo za vozila javnog gradskog prijevoza. Tijekom radova kretanje vozila neće biti moguće iz Medulićeve prema Ilici.

U Branimirovoj, na dijelu od Ulice Svetice do Mandlove ulice, do srijede će biti zatvoren za sav promet južni kolnik, a promet će se odvijati dvosmjerno sjevernim kolnikom. Tijekom radova neće se moći prometovati raskrižjima Ulica kneza Branimira/Divka Budaka, Ulica kneza Branimira/Maksimirsko naselje II. i Ulica kneza Branimira/Ravnice V.

Zbog izmjene tramvajskih tračnica na raskrižju Držićeve i Branimirove i dalje tim raskrižjem ne voze tramvaji. Ovok vikenda se tramvajska linija 7 ukida, a linije 2, 5 i 6 prometuju djelomično izmijenjenim trasama baš kao i noćna linija broj 31. Umjesto tramvaja voze autobusi na izvanrednoj liniji.

U Preradovićevoj je zatvoren za sav promet dio od Hebrangove do Haulikove lice te od Tesline do Hebrangove.
Na kraju dodajmo i da će zbog redovnog mjesečnog servisa, zagrebačka uspinjača biti zatvorena u ponedjeljak od 6 do 14 sati. radio-sljeme

Leave a Reply

Your email address will not be published.