Dobrodošli u Dugopolje

Dobrodošli u Dugopolje, malu i dinamičnu općinu u predvorju Dalmatinske zagore, udaljenu 15 km od grada Splita, županijskog središta i najvećeg grada na hrvatskoj obali

Dugopolje ima idealan geoprometni položaj jer se nalazi na sjecištu državne autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik koja spaja sjever i jug Hrvatske i županijske brze ceste D1 Split-Sinj koja povezuje obalu i unutrašnjost Srednje Dalmacije.

Turistička djelatnost na području općine Dugopolje je na samom početku, ali ima veliki potencijal u aktivnom i sportskom turizmu. Prirodne ljepote ovog područja očituju se kroz netaknutu prirodu sjevernih padina planine Mosor i špilju Vranjaču u naselju Kotlenice – zaštićeni geomorfološki spomenik prirode. Biciklizam, trekking, planinarenje samo su neke od aktivnosti kojima se možete baviti u ovom dijelu Dalmatinske zagore. Nogometni stadion SC ”Hrvatski vitezovi” u gospodarskoj zoni Podi-Dugopolje mjesto je održavanja brojnih priprema, turnira i natjecateljskih utakmica domaćih i inozemnih klubova dok gospodarska zona Podi-Dugopolje nudi svojim gostima brojne shopping i outlet centre, restorane, trgovine hrane, namještaja, pokućstva. Idealna polazišna točka za izlete u prelijepu prirodu Dalmatinske zagore upravo je Dugopolje.