Skip to content

Predsjednica na finalnom meču ATP turnira u Umagu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je finalu ATP „Plava laguna Croatia Open Umag 2018.“

Uoči finala Predsjednica je istaknula kako je umaški ATP turnir od iznimnog značaja za turističku promociju Umaga, Istre i cijele Hrvatske te dodala da veliki sportski trenutak optimizma u cijeloj Hrvatskoj treba iskoristiti.

Hrvatska Predsjednica nazočila je finalnom meču na ATP turniru tenisača u Umagu gdje su igrali Argentinac Guido Pella i Talijan Marco Cecchinato.

“Riječ je o iznimno važnom sportskom događaju koji turistički promovira kako Umag, tako i Istru, ali i Hrvatsku. Sport je ovih dana u prvome planu, a naši su ‘Vatreni’ u tom smislu znatno podigli ljestvicu jer ono što su oni napravili velika je promidžba u svijetu i nema tih novaca kojim možete platiti takvu promidžbu”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Naglasila je da taj trenutak optimizma valja iskoristiti. “Upravo iz tog razloga treba prionuti poslu i nadam se da ćemo ovu godinu iskoristiti i za daljnje reforme, za poticanje poduzetništva i gospodarstva i da će to pridonijeti daljnjem rastu turizma. Ujedno, vjerujem da ćemo pokrenuti jedan novi razvojni zamah Hrvatske”, ustvrdila je hrvatska Predsjednica.

Predsjednica je u Umagu uručila priznanje poznatom istarskom vinaru Klaudiju Tomazu čija je istarska malvazija iz 2015. proglašena ovogodišnjim “ATP vinom”. predsjednica.hr

See also  Deep Purple zapalili Zadar, odsvirali i Kalelargu