Skip to content

Beethovenova Treća simfonija u Katedrali sv. Stošije

Beethovenova Treća simfonija posljednja je u nizu na programu višegodišnjeg projekta Zadarskog komornog orkestra i Glazbenih večeri u Sv. Donatu! 

Srijeda, 25. 7. 2018.
Katedrala sv. Stošije, 21 h

Eroica
ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR
Ivan Repušić, dirigent
Roman Simović, violina
L. van Beethoven, J. Brahms
ulaz slobodan

Zadarski komorni orkestar kroz posljednje je četiri godine izveo sve Beethovenove simfonije i za ovu, petu godinu ostavio izvedbu Treće – herojske!

Ne propustite koncert u srijedu 25. srpnja s početkom u 21 sat, tradicionalno u Katedrali Sv. Stošije!

Kad hrvatski dirigent, rođeni Zadranin, Ivan Repušić stane pred Zadarski komorni orkestar, gotovo i ne postoji građanin toga grada kojemu srce neće zatitrati od ponosa pred tradicijom koju danas predstavljaju; tradiciju postojanja komorne glazbe u Zadru čiji su začeci sežu u daleku prošlost. Mnoga su to desetljeća tijekom kojih je Zadarski komorni orkestar prošao svoj katkad trnovit put da bi danas s pravom uživao potporu svojega šefa-dirigenta, Glazbenih večeri u Sv. Donatu, Koncertnog ureda Zadar, Grada Zadra i, što je najvažnije – građana Zadra, zbog kojih i postoji. Njegova je važnost za Zadar neupitna i neizbrisiva, pa i Ivan Repušić, kojega su talent i upornost doveli do mjesta šefa-dirigenta važnih europskih glazbenih kuća (Državna opera u Hannoveru, Njemačka državna opera u Berlinu, Orkestar Minhenskoga radija), unatoč svojem pregustom rasporedu ne propušta rad vezan uz Zadar i njegov orkestar s kojim svake godine izvede niz uspješnih koncerata, s ambicioznim programima.

Jedan od takvih ambicioznih projekata pokrenut je u suradnji s Glazbenim večerima u Sv. Donatu. Riječ je o izvedbi svih Beethovenovih simfonija. Nakon četiri uspješna izdanja Večeri, Zadarski komorni orkestar na svojim notnim stalcima imat će posljednju u tom ciklusu, popularnu Eroicu. Osim Beethovenove Treće simfonije, herojski će izvesti i Brahmsov Violinski koncert u D-duru, a kao solist pridružit će im se Roman Simović, koncertni majstor Londonskog simfonijskog orkestra, već poznat zadarskoj publici kao dragi gost Glazbenih večeri.

Ulaz na koncert je slobodan!