Samsung predstavio zakrivljeni monitor od 43 inča

Samsung je predstavio još jedan monitor širokog formata i zakrivljenog panela – C43J89 koji kako mu sama oznaka otkriva ima poprilično veliku dijagonalu od 43 inča

Riječ je monitoru sa zakrivljenim panelom (1800R). Ono što se na fotografiji ne vidi je da je riječ o VA panelu brzine osvježavanja od 120 Hz i brzine odziva 5 ms (GtG). Zatim, monitor ima osvjetljene od 300 nita, kontrast od 3.000:1 te podržava 99% sRGB spektra.

Samsung je prema opisu na svojim službenim internetskim stranicama ovaj monitor podjednako namijenio kako igračima tako i poslovnim korisnicima. No začudo, iako proizvođač ovaj model smatra pogodnim i za igrače izostavio je podršku za njima bitne tehnologije – Nvidia G-Sync i AMD FreeSync.

Od tehnologija podržan je Picture-by-Picture mod koji omogućava korištenje jednog monitora kao dva odvojena, na jedan video ulaz moguće je primjerice spojiti laptop, a na drugi desktop računalo te tako imati dva odvojena sustava, a na stolu samo jedan monitor. Zbog toga monitor ima i ugrađenu KVM preklopnik, kako za dva odvojena računalna sustava ne bi morali imati i dvije tipkovnice i dva miša piše Bug.hr.