Nakon što je portal Kamenjar.com upozorio javnost na namjere Sandija Blagonića, koji je želio oblatiti Hrvatsku i nogometnu reprezentaciju u francuskom tjedniku Liberation, pred Finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva, pri tom je brutalno izvrijeđao predsjednicu, reprezentativce, pok. Tuđmana.. , pokrenulo se pitanje: Može li javna osoba, djelatnik HAZU-a tako javno,  brutalno i nekažnjeno vrijeđati Predsjednicu, pokojnog Franju Tuđmana, a zatim i članove hrvatske nogometne reprezentacije

Zgranuta javnost doznala je pritom da je Blagonić zaposlen u HAZU, koji se financira novcem svih poreznih obveznika, tražili su očitovanje o ponašanju svojega djelatnika, priličan broj nezadovoljnih obratio se toj instituciji pitajući kako je moguće da netko tko radi na takvom mjestu, može javno ismijavati i ponižavati predsjednicu države.

Mnogi su tražili da se Blagoniću uruči otkaz, tvrdeći da bi se takvo što sankcioniralo u svakoj uređenoj državi.

A upravo danas, doznaje direktno.hr, donesena je odluka o sankcioniranju Blagonića, nakon što su sa zaposlenikom Blagonićem razgovarali članovi HAZU-a kojima je to u nadležnosti:

”Povodom objavljivanja poruka na profilu dr. sc. Sandija Blagonića na društvenoj mreži Facebook kojima je nanesena šteta ugledu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s njim je kao zaposlenikom HAZU obavljen razgovor. Opomenut je i prijeti mu prestanak ugovora o radu”.

Odluka je to koju je u petak, 20. srpnja donijela HAZU, nakon sramotnih objava svojega zaposlenika Sandija Blagonića na Facebooku, a u kojima je vrijeđao instituciju predsjednika, posebice predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, pokojnog Franju Tuđmana, a zatim i članove hrvatske nogometne reprezentacije.

Odluka je to koja je objavljena na službenim web stranicama HAZU. izvor kamenjar.com

 

Trpo Burko
…mislimo da je jadnik da jadniji ne može biti.Živjeti u zemlji koju mrzi, u kojoj mrzi ljude i prošlost jer po njemu Hrvatska nema budućnosti uz njegovoj viziji. Na žalost nije jedini. Pate jer su nam u zadnjih 20 -etak godina sve napravili ne bi li nam uništili domoljublje, ponos, Domovinski rat, i kad su to uspjeli, danas ih boli činjenica da su Hrvati nanovo ponosni domoljubi , spremni za nove pobjede i novo toliko potrebno zajedništvo…..to zapravo njih boli…ma kojikose trudili…

 
Karl Kutniak

Ovo jasno dokazuje koliko nam vrijede političko-dplomatske “elite” koje ubiru strašne novce svakog mjeseca, dok istovremeno unutrašnji neprijatelji takozvane NGO ustaljeno umreženo rade od Teršeličke do ovoga ljudskog smeća i da ih dalje ne nabrajam, ima toliko neoborivih tekstova od mene po raznim portalima!
Oživimo stoga hitno HRVATSKU NACIONALNU FRONTU = HNF i dokažimo kako smo ZA DOM SPREMNI upravo kako su to do sada bili naši “VATRENI” !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.