Skip to content

Premijerov savjetnik za doček Vatrenih: “Ustaški državni udar koji nije uspio!”

Savjetnik premijera Plenkovića otvoreno podržao tezu kako je doček viceprvaka svijeta u nogometu ustaški državni udar koji nije uspio

Korisnik Twittera objavio je status u kojem je optužio izbornika hrvatske nogometne reprezentacije da je pokušao izvesti državni udar uz potporu ekstremne desnice. U svojoj teoriji korisnik dodaje kako Hrvatski nogometni savez nije dozvolio predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović ni članovima Vlade Republike Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću da budu na dočeku, ali da su zato ugurali Thompsona i ustaštvo što miriše na meki ustaški državni udar.

Na iznesenu teoriju nadovezao se savjetnik premijera Andreja Plenkovića Krešimir Macan s porukom “Koji nije uspio…”

Savjetnik premijera Plenkovića  otvoreno je podržao tezu kako je doček viceprvaka svijeta u nogometu, najveće okupljanje naroda od dolaska pape Ivana Pavla II. ustaški državni udar koji ipak nije uspio.

Podsjetimo, u ponedjeljak 16. srpnja za Narod.hr Thompsonov menadžer Denis Pletikosa je potvrdio kako će pjevač besplatno nastupiti na izričiti zahtjev izbornika Zlatka Dalića i kapetana Luku Modrića, unatoč tome što ga organizatori dočeka Vatrenih nisu uvrstili na popis izvođača.

Dapače, za organizaciju dočeka je unajmljen Krešimir Dolenčić koji je u bizarnom nastupu za medije izjednačio političare i pjevače te poručio kako na dočeku ne bi smjeli govoriti političari, a ni pjevati pjevači: “I zato glazbenici, političari u ovome nemaju što raditi. Bitni su samo naši nogometni heroji”.

Nakon što je Narod.hr prenio obje vijesti te objavio kako se može čuti da Plenkovićev tim pokušava spriječiti dolazak Thompsona, oglasio se Krešimir Macan u ime Službe za odnose s javnošću Vlade prebacujući odgovornost za nastupe na dočeku Vatrenih na Grad Zagreb i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju te je zatražio da s portala uklonimo gore navedene vijesti.

Na samom dočeku na kraju su nastupili Zaprešić Boysi, Mladen Grdović i Marko Perković Thompson, a kada je Luka Modrić poželio da Thompson izvede još barem jednu pjesmu – Geni kameni, ispostavilo se da organizatori nisu imali glazbenu podlogu za tu pjesmu. Kada je Thompson uz podršku igrača odlučio izvesti pjesmu bez glazbene podloge organizatori se nisu snašli, te su ubrzo ugasili mikrofon a igračima su objasnili da su (igrači) umorni i da idu kući.

Idući dan igrači i izbornik nastavili su slavlje od Splita i Donjeg Miholjca do Varaždina gdje je za izbornika Dalića nastupio Marko Perković Thompson, ovaj puta uz glazbenu podlogu i uključeni mikrofon. Dan poslije Krešimir Macan u vlastitom napadu na hrvatsku nogometnu reprezentaciju teško optužuje istu za ustaški državni udar za kojeg u ovom trenutku nije jasno tko ga je spriječio te odakle te informacije savjetniku premijera Plenkovića budući da je decidirano poručio kako s organizacijom dočeka nema nikakve veze piše Narod.hr. photo Ana Golomejić