Skip to content

Beč iz orlovske perspektive

Ljepote Beča od sada se uz pomoć VR naočala mogu doživjeti i iz orlovske perspektive. Riječ je o svjetskoj premijeri jer ove životinje još nikada nisu korišteni za turističke snimke neke milijunske metropole

Zaslužna za to je Beča turistička zajednica (Wien Tourismus) koja je u listopadu 2017. započela neobičnu akciju snimanja grada. Orlovi Bruno i Fritzi angažiranu si pri tom kao snimatelji koji su šest mjeseci kružili iznad grada s kamerom na leđima. Kako vrijeme tijekom snimanja nije uvijek bilo optimalno, dva su orla početkom 2018. godine dobila pomoć od kolega Darshana i Victora, a jedan dio snimaka nastao je i iz balona.

„Čari Beča najbolje se mogu doživjeti iz ptičje perspektive. Ovim neobičnim 360° videom ljude iz cijelog svijeta želimo oduševiti i motivirati da posjete glavni grad Austrije“, kazao je direktor bečke turističke zajednice Norbert Kettner.

Prije početka snimanja provedena su dakako sva veterinarska ispitivanja kako životinje ne bi patile pod teretom kamera.

Pored leta orlova turistička publika na YouTube kanalu turističke zajednice uz pomoć VR naočala može pratiti i ljetni koncert Bečkih filharmoničara te uroniti u svakodnevni ritam grada.

See also  Projekt samostalnog testiranja na koronavirus u Beču polučio uspjeh