Zlatko Dalić na meti bogatih

Najbolji trener ruskog Mundijala, Zlatko Dalić, na meti je klubova iz Kine i Južne Koreje, pišu Sportske Novosti

Navodno mu jedan klub nudi pet milijuna dolara godišnje. Dalić je po plaći bio tek 23. izbornik u Rusiji jer zarađuje oko pola milijuna eura, a ako prihvati eventualne ponude iz Azije, postat će jedan od 50 najplaćenijih trenera svijeta.

Zlatko Dalić ima ugovor još dvije godine, ali dobio je financijski fantastične ponude iz azijskih klubova. Hrvatskom izborniku najviše nude iz Kine i Južne Koreje, a najbogatiji ugovor koji su mu spremni staviti nas stol teži čak pet milijuna dolara neto godišnje i to na razdoblje od tri godine. Prihvati li, bit će daleko najplaćeniji hrvatski trener svih vremena, čak malo koji aktualni reprezentativac zarađuje više.

Dalić je i prije no što je pozvan da preuzme Vatrene izgradio ime u Aziji, pogotovo u arapskom svijetu, ali nakon rezultata koje je napravio s Hrvatskom zainteresiranih je sve više. Tamo ima klubova koji ne štede ako vide šansu da dovedu hit trenera. Zato ne bi bilo iznenađenje da cifra i skoči s aktualnih pet milijuna.

HNS će sigurno, bude li vidio da je Dalić spreman ostati izbornikom predložiti mu novi, poboljšani ugovor, kažu nam ljudi iz Saveza. Do koliko je spreman ići vjerojatno će Davor Šuker i suradnici tek odlučiti, međutim neslužbeno se spominje da bi mu bili kadri dati milijun eura godišnje. Naravno da to nije cifra kao u Kini i Južnoj Koreji, pogotovo se zna da Kinezi imaju moćne vlasnike, ali Dalić je prvo radio bez ugovora, potom za 23. plaću među izbornicima na SP-u, nikad novac nije stavljao na prvo mjesto. Zato nisu male šanse da prihvati, da ostane i vodi Vatrene i dalje.

Za njega bi u ovom času karijere veći izazov bio klub ili reprezentacija sa Zapada, no kad su financijski gabariti u pitanju Azijci su najizdašniji. Opet, Daliću kao treneru ništa više nije nedokučivo, pitanje je samo tajminga pišu sportske.jutarnji.hr. photo Getty Images