Dočeci za Lovrena, Kovačića i Ćorluku

Uz jučerašnji doček na Trgu bana Jelačića, mnogi gradovi diljem Hrvatske organiziraju dočeke za ‘svoje’ nogometaše na trgovima, rivama i ulicama

Oko 2.000 Karlovčana dočekalo Lovrena

Vođa naše obrane Dejan Lovren stigao je u Karlovac, gdje ga je dočekalo više stotina građana. Karlovčanima je poručio da nikada ne smiju odustati i da se treba truditi za svoj cilj koji samo tako mogu ostvariti. Lovren je pozdravio okupljene, podijelio autograme i otpjevao nekoliko pjesama.

U Karlovac je došao kao prognanik iz BiH i učlanio se u NK Karlovac gdje je trenirao svaki dan. Njegov tadašnji trener kaže kako se odmah vidjelo da je drugačiji od drugih i da se posebno trudi. Iako je vrlo mlad otišao iz Karlovca, danas okupljnim obožavateljima je poručio da je u srcu karlovčanin. Otkad smo u medijima vidjeli da se u Hrvatskoj stvara to zajedništvo, shvatili smo da Hrvatska gori, kazao je Lovren.

Slavlje za Matea Kovačića u Sesvetama

Doček je organiziran i za Matea Kovačića u Sesvetama, ispred crkve svetog Antuna Padovanskog. Sesvetska sela su dočekala svog šampiona, slavlje je počelo misom u 18.30, a nastavilo se velikom feštom koja će trajati do kasno u noć.

U Kovačićevom životu ova crkva ima posebno mjesto – tu je sa 16 godina došao iz Austrije teško ozlijeđen, bio je ministrant, upoznao svoju suprugu, oženio se i ovdje sada slavi najveći uspjeh ukarijeri. I mladi i stari su ga željeli dotaknuti, čestitati mu, fotografirati se s njim, a on je pak imao vremena za svakog od njih.

Rabac dočekao Vedrana Ćorluku

Rabac se cijeli dan pripremao za doček svojeg zeta Vedrana Ćorluke. Od 14 sati je za sav promet zatvorena rabačka riva. Rapčani Ćorluku dočekuju razdragani, veseli i otvorena srca. On je vrlo čest i rado viđen gost u njihovu gradu jer tijekom posjeta djevojci Franki Batelić trenira u NK Rabac.

Potpisat će 100-tinjak nogometnih lopti koje će podijeliti obožavateljima. Iako je, od jučer, ovo treće slavlje za Vedrana Ćorluku, u subotu će doživjeti ono najvažnije u životu kada će se vjenčati sa svojom djevojkom. HRT, foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL