Dalić: Ako Bog da, bit ćemo svjetski prvaci!

Fascinantno je da nitko neće izaći vani, nitko nije umoran, ja ne znam što uraditi, koga zamijeniti. Nismo još zlatni, ali ako Bog dan bit ćemo, rekao je izbornik Zlatko Dalić

Pohvalio je igrače: Kad sam ja došao, gurao sam ja njih, ali sad oni guraju mene. Zašto je čudno da je Hrvatska međe četiri. Mi smo pokazali koliko smo ponosni i hrabri.

Što je rekao igračima na poluvremenu: Ne smijete posustati, nastavite s pasom strpljivo i ne gubite glavu. Rekao sam, biti strpljiv i okreteti stranu i ne gubiti glavu. Dečki su to poslušali i strpljivo gradili. Dečki su poslušali, Perišić je zabio i onda je bilo furioznih 10-15 minuta, ona stativa, ali dali smo ga na kraju.

Izgubio se kult reprezentacije, bilo je dosta negativnih stvari, ali evo ljudi su se okrenuli, vratili se. Kako god završilo finale moramo biti ponosni na ove dečke, moramo bit ponosni na njih, dodao je.

Najavio je i finale: Igrači su dali maksimum, bit će puno ozlijeđenih i bolesnih, ali vidjet ćemo sve sutra. Francuska je došla do finala defanzivnim stilom igre, branili su se i na kontri i polukontru preko sjajnog Mbappea. Nisu imali posjed lopte, bili su ekipa. Neće biti lako, oni će imati dan odmora više, ali možda nam se vrati 1998., možda je to to, vidjet ćemo, zaključio je Dalić. HRT, photo Getty Images