Hrvatski muzej turizma predstavio Nives Kavurić Kurtović

U predivnom ambijentu umjetničkog paviljona “Juraj Šporer” sinoć je predstavljena izložba umjetnice osebujnog toka svijesti, Nives Kavurić Kurtović. Riječ je o intrigantnom umjetničkom serijalu Hrvatskog muzeja turizma pod nazivom – “Akademici u Opatiji”, koji se nastavlja i u ljetnoj – turističkoj sezoni

„Izložba je svojevrsni hommage slikarici prepoznatljiva rukopisa, harmoničnog kolorita i poetiziranih naslova, a opatijskoj i primorskoj publici pružit će mogućnost da se upoznaju s autoričinim ranim radovima, kao i s radovima nastalima u tišini njezina doma posljednjih desetak godina prije smrti. Velika hrvatska slikarica, crtačica i grafičarka, akademkinja Nives Kavurić – Kurtović rođena je u Zagrebu 18. siječnja 1938., a preminula je, također u Zagrebu, 30. listopada 2016. godine,“ istaknula je na otvorenju izložbe ugledna povjesničarka umjetnosti Jasmina Bavoljak.

Ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Gabrijela Krmpotić Kos istaknula je kako je izložba otvorena sve do 3. kolovoza te da ju je moguće pogledati svaki radni dan osim ponedjeljka od 10,00 do 13,00 i od 17,00 do 21,00 sat. Najavila je i brojne druge manifestacije koje će upotpuniti turističku ponudu Opatije na zadovoljstvo brojnih posjetitelja.