Ultra prošla ipak mirno

Prva večer 6. Ultra Europe festivala na splitskom Poljudu prošla je bez većih incidenata, a iz policije i Hitne medicinske pomoći kažu kako su im s petka na subotu intervencije bile “u standardnim okvirima” i uobičajene za vrijeme trajanja toga festivala

Uglavnom se radilo o liječnikim intervencijama vezanim uz alkoholiziranost partijanera. Više posla za liječnike bilo je u subotu ujutro kad su u širem pojasu oko stadiona krenuli utvrđivati stanje kod onih koji su ležali na cesti.

“Nismo imali većih problema. Ti mladi ljudi su uglavnom pristojni, dijelu njih naškodio je alkohol i to je sve”, kratko je Hini rekao dežurni liječnik.
Pet liječničkih timova Hitne medicinske pomoći u subotu ujutro “pojačani” su za još jednu ekipu.

U policiji ističu da su intervenirali “u standardnim okvirima” ni više ni manje nego prethodnih godina na Ultra Europe festivalu. Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih je 90 zbog droge.

“Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2018 održanog na gradskom stadionu Poljud u Splitu, nisu zabilježeni znatniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem opsegu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, ni oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela”, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Osim prekršajnih prijava policija će podnijeti i četiri kaznene prijave za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama.

Za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita, koji su terenu bili sa 17 gasitelja i četiri vozila, noć na Ultri prošla je iznimno mirno i nisu imali intervencija. Hina, foto ultra split, II